Vila, fredagsmys, Mårbackapelargoner & tacksamhet!

Regn ute, blev vila inne för oss ikväll. Vi har hängt här!

I eftermiddag hämtade vi bland annat 20 stycken Mårbackapelargoner på vår handelsträdgård. Det ska bli sån där ljuvlig bondromantik-känsla här i sommar är min tanke.

Det får bli plantering i helgen. Ser verkligen fram emot det!

Hävdar att mitt trädgårdsbehov har att göra med att jag är uppvuxen på en bondgård. Pratade med en jättetrevlig tjej på handelsträdgården som har samma bakgrund som jag har. Hon förstod mig precis!!


Vi har haft fredagsmys ihop med en liten kanin, som fick sallad, persilja, rädisblad och citronmeliss till sitt fredagsmys. Sallad verkade stå högst i kurs!

Har tänkt på tacksamhet idag av olika anledningar. Dels är jag i dessa tider väldigt tacksam att vi har möjlighet att bo som vi gör. Covid-19 gör att vi uppskattar det mer än någonsin. Vi har verkligen alla möjligheter att må superfint här, fastän att världen är upp och ner. Pandemin är förstås bedrövlig för världsekonomin och alla de företag som nu inte kan påverka sin vardag. För alla som blir ensamma ofrivilligt i sin isolering, för alla de som blir sjuka och för de som till och med förlorar livet i denna pandemi.

Jag är också tacksam att jag har möjligheten att se världen med positiva ögon. I princip alltid. Att möta det motsatta, negativitet, tar ibland enormt på min energi. Mer än någonsin. Det har verkligen ändrat sig. Förut tog det inte nämnvärt från mig. Nu blir jag bara svintrött.

Och jag är tacksam för att jag till sist fick bli mamma. Min stora livsuppgift. Alla utövar vi föräldraskapet på olika sätt, jag gillar att vara mitt i. Älskar’t!

Just nu är jag tacksam för att jag är hyfsat frisk (med mina mått mätt), att det är fint ute, att det regnar, att det ska bli fint väder i nästa vecka, för att vi har fått ett nytt litet vitt knyte hit, att det växer i pallkragarna så det knakar, att jag har inredningslust (det går ju i vågor), att vi äter god och nyttig mat, att vi tog tag i att köpa robotklippare idag... ja, just det! Vi googlade en del i eftermiddag. Vi har en tomt som är 8000 kvadrat. Vi har stegat i eftermiddag och kommit fram till att vi klarar oss på en robot som kan hantera 4000 kvadrat. Vi har inte allt gräs sammanhängande. Det viktigaste är att den klipper de stora ytorna, sen kan jag köra de mindre med åkgräsklipparen. Jag råkar ju gilla att köra gräsklippare.

D vill alltid tänka en vända, jag slår gärna till med en gång. På måndag har vi bestämt oss!

Ha en go helg fina ni!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer