Rörelse för barn på jullovet!

Jag har tidigare skrivit på bloggen om att jag bestämde redan när jag var gravid att jag skulle göra allt för att få ett barn som gillar rörelse. Jag vet inte om man kan bestämma det, men vi har visat A all rolig rörelse vi har kunnat komma på. Och det har i alla fall funkat på henne.

I veckan har vi, som jag nog berättade, ett skoluppdrag från A:s idrottslärare. Rörelse en timma per dag. Inga problem alls, då A gör en hel del på eget bevåg under ett dygn. Nu redovisar vi vad vi gjort och får hålla koll på vad vi gör. Jag tänker att vår lilla lista kan inspirera någon annan att göra något, när många har lite mer tid tillsammans än vanligt under kommande helger. Dessutom har ju de flesta idrottshallar stängt ner och man behöver hitta annan rörelse.

- Dans, både med och utan akrobatik.
- Just dance på youtube (finns hur många roliga danser som helst)
- Hinderbana i trädgården (i veckan sprang vi slalom mellan träd, hoppade, A klättrade klättervägg, vi körde över och under och voltade i studsmattestommet, balansgång, ringar, lian, med mera)
- Tomtedans på youtube
- Cykling (A körde en och en halv timma i skogen bland annat, när jag och mormodern promenerade)
- Promenader
- Inte nudda golvet bana (en gick runt övre hallen över liten soffa, kuddar, fåtölj, stol, tunnmattor, fäll och jag vet knappt vad jag ”provsprang”)! Kul!
- Hinderbana/labyrint/balansgång av toapapper (Nissebus i veckan)
- Bollkastning (bollsporter över huvud taget)
- Hoppa rep
- Gymnastik (vi har en airtrack bland annat)
- Övningar på pilatesboll (A är mest på händer och i brygga på den)

Något vi även gjort en del under pandemin är plankan, armhävningar, sit-ups, squats, hopp och lite annat.

Vi brukar också leta upp lekparker och aktivitetsparker. Där finns mycket roligt att göra och tiden går fort.
Igår när vi kastade boll och körde hinderbana i trädgården, berättade jag att vi varit ute i över en timma. Det var knappt att A trodde mig! Så vill man att det ska vara.

Klättra högt eller swinga sig under...

... hänga upp och ner, volta eller ett klassiskt ”fågelbo”.

En sak som är bra med barn och rörelse är att man som vuxen ”lätt slinker med”. Man kanske inte är med på precis allt, men mycket passar ju även oss som levt några år till.

Ha en fin måndag!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer