Pyssel & snöaktiviteter för 6-10-åringar!

A gillar att pyssla! Hon kan sitta länge. Just nu är det här populärt...
Innan man börjar rita viker man pappret på mitten och därefter ena kortsidan utåt åt ena hållet och den andra kortsidan utåt åt andra hållet.

Det blir som ett litet dragspel.
Det finns en massa olika varianter på youtube:
https://m.youtube.com/watch?v=_2ceV0UqQGM

A har gjort 26 stycken hittills. Hon har gjort polkagriskäppar, renar, tomtar, katter, paket och några till.

Något annat som vi också tycker är kul att lösa tillsammans är korsord. Ja, hon löser själv också. Jag har för väldigt länge sedan köpt ett par korsordsböcker som vi fick fram nu på jullovet. De är snart fulltecknade!

Den här boken var väldigt enkel till exempel, den hade vi kunnat börja med för ett par år sedan minst. Det blir lite längre ord allt eftersom i boken. Den dök upp när vi städade hennes pysselgarderob för några dagar sedan.

Vi skulle kört middag utomhus med mamma, pappa och min bror med familj idag. Men Daniels jobbarkompis var inne och tog Coronatest igår, så vi ställde in och avvaktar resultatet, innan vi hänger någon längre stund med någon. För säkerhets skull. Så vi blev liksom extra lediga idag. Jag drog in till vår lilla småstad och handlade lite utanför butikerna, min vana trogen. Och mat i Willysskåpen... nu har vi möe mat vi inte behöver - igen! Vi fick flytta förra gången gänget skulle komma också, då var jag sjuk. Den gången hade jag också beställt maten. Men tredje gången gillt kanske!?
Hur som helst hade jag beställt en snowkick på sportaffären. Väl där fick jag se en annan rolig grej genom fönstret för både en och två personer! Jag tog den för två!

Det var kanonväder med strålande sol på förmiddagen, ljuvligt! Vi var ute på eftermiddagen, då såg det ut så här!

Vi brukar ha riktigt kul där ute, men idag skrek A rakt ut om hur kul det var med snowkick! Soooom hon körde!! Hon var SÅ tacksam, så hälften hade varit nog...

På bilden till höger var planen att åka på högra sidan om kullen... men det blir ju väldigt kul när det inte blir som man tänkt!
Likadant på bilderna nedan, A hann inte sätta sig förrän det bar utför! Haha!

Alltså. Man slutar ju leka i snö vid en viss ålder. Sen börjar man ju inte igen. Om man inte har barn att skylla på. Så tokigt egentligen. Fast var sak har sin tid.

Må fint!

#bestofnouw

#nouw30daychallenge

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer