Lyxigt, vispat restaurangsmör - & blommor!

Att det var så enkelt! Sånt där vispat, fluffigt, lyxigt smör man får på restaurang ibland. Har tänkt många gånger att jag skulle ta reda på hur man gör.

Och det är verkligen enkelt.
1. Smält 1/4 av den totala smörmängden, till exempel 25 g av 100 g.
2. Dela resterande rumstempererade smör i små kuber.
3. Vispa ner några kuber i taget i det smälta smöret.
4. Smaksätt! Med vad du gillar och vad du har hemma. Här har jag i dill och flingsalt. Nästa gång ska jag prova med vitlök och persilja. Eller basilika. Eller...
5. Spritsa gärna portionsvis eller i en stor hög. Jag gjorde två små skålar med lock, till två olika bord, för Corona-säkrat firande.

Ett tag har det sett ut så här på vår köksö! Så där härligt mastigt rött som jag gärna har över jul.

Nu har det bytts ut till krispigt januari-vitt! Daniels födelsedagsbuketter.

Samma visa varje år... vid nyår kan jag inte för mitt liv förstå hur jag någonsin ska vilja byta ut det röda inslagen i inredningen i köket. Lagom till trettonhelgen, eller strax efter, vill jag ha in en mer neutral färgskala. Japp! Likadant i år. Men det får bli en annan dag. Nu ska jag och A gå ut och titta på ett nytt projekt. Får ta hjälp både av pappan, morfarn och vädrets makter om det ska gå vägen, om det går, återkommer jag om.

Ha en riktigt fin trettondagsafton! ✨

#nouw30daychallenge

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer