Karlskrona, Marinmuseum, Vämöparken & Brunnsparken!

Vi vaknade upp till den här fina utsikten!

The outfits för dagen!

Vi hade med även frukost, så det blev liksom frukost på rummet-lyx! Dessvärre var det inte aktuellt med varken hotellets mat, spa eller bad för oss. Badanläggningen såg ju onekligen rolig och passande ut! Det har varit 26-27 grader här nere idag.

Vi startade istället dagen i Ronneby Brunnspark! Vilken fin park! Det var sån där superskön, lugn stämning. Vi gick omkring alla tre och bara insöp atmosfären.

Det är roligt när A tar bilder! Ingen av ovanstående bilder på mig är tagna när ”det var meningen” och ibland blir det ju riktigt roliga eller till och med fina bilder..

Vi kunde liksom inte låta bli att fota lite familjebilder!

Till slut slet vi oss från denna magiskt fina plats och tog oss vidare till Karlskrona. Dagens mål. Vi började med Vämö-parken som i reklamen sägs vara Karlskronas svar på Skansen... kultur, natur, djur och lite lek.

Jag får nog bjuda på ett av dagens mesta skratt... jag frågade en mamma med två barn om de hade sett till några djur i parken (den är ganska stor). Mamman ser förvirrad ut och svarar något diffust på danska... Eftersom jag tidigare i mitt liv mer än en gång har haft svårt att kommunicera med danskar, slänger jag snabbt om till engelska och säger nåt om ”animal”. Kvinnan ser än mer förvirrad ut, tar ett par ord på engelska och sen swishar hon om till... SKÅNSKA!!

Jag kan säga att jag sen missade allt hon sa, utom höger. För det enda jag kunde tänka på var att jag just hade pratat engelska med en svenska!! 🤣

Jag har skrattat åt detta flera gånger. Jag är för rolig ibland! Självdistans är en bra grej...

Vi har åkt runt en del i Karlskrona. Bland annat ut till Dragsö och förbi Brändaholm. Detta populära, svenska vykorts-motiv.

En och annan staty har passerat. Här en av grundarna av Karlskrona - Hans Wachtmaister.

Utsikten mittemot!

Nästa stopp blev Marinmuseet! En av dagens absoluta höjdpunkter!

Här finns möjlighet att gå ombord på tre fartyg, med olika spännande historier. Jag har aldrig varit i närheten av vare sig en torpedbåt eller en minsvepare tidigare.

Bredvid Marinmuseet ligger Slup- och barkasskjulet. Här tittade vi på många olika sorters båtar från förr!

Jag har hur många bilder som helst från själva Marinmuseet. Jag nöjer mig med några.

Hallen med galjonsfigurerna var jättefin, med en riktigt somrig utsikt.

Jag tycker att dagstidningarna var så vackra förr!

Ubåtshallen var stängd på grund av Covid-19, men lite ubåtskunskap blev det ändå.

Efter besöket på Marinmuseet tog vi oss en biltur och en promenad i stadens centrum!

Sen åkte vi tillbaka till Ronneby och till den stuga vi har hyrt över helgen!


/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer