Kalljäst bröd!

Igår kväll när Daniel nattade A rörde jag ihop en sats kalljästa frallor som fick stå över natt i kylen och jäsa i en långpanna. Sen gick jag en kort promenad på ett par kilometer och hälsade på mina föräldrar (på avstånd utomhus förstås). Det hade regnat litegrann och luften var så där ljuvlig som den är efter regn.

Imorse var det bara att sätta in plåten i ugnen och avnjuta färskt bröd till frukost. Hur gott!? Under tiden brödet var i ugnen rörde vi ihop en jordgubbsmarmelad. SÅ gott!

Jag testade ett nytt brödrecept, du hittar det här:

https://www.ica.se/recept/brytbrod-med-havre-och-rag-717780/

Jag hoppade över att lägga solroskärnor på en del av brödet för att få det mer barnvänligt, det kan man ju göra som man vill med.

A åt så hon nästan storknade och jag hörde många ”mmmmmm” ” mmmmmmm” - härligt!

Då ska man betänka att det både är linfrö och havregryn i brödet, gillas!

Annars är det mycket hemskolning här idag; svenska och matte hittills.


Ha en fin måndag!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer