Isaberg Mountain Resort!

I veckan ”höll jag på att klättra på väggarna” här. Jag måste ut med jämna mellanrum från det ställe på jorden jag trivs allra bäst på; vår egen gård. Eftersom pandemin gör att vi tillbringar i princip all tid här, så gäller det att hitta Corona-säkrade utflykter. Lättast är att hitta bra alternativ under en vardag. För enligt gällande restriktioner så finns det ändå en del kul att göra! Daniel var ledig i fredags och jag flyttade mitt enda möte jag hade inbokat (dock med lite dåligt samvete, men jag fick en dag med familjen). I gengäld har vi ”vardagar” i helgen med skola och jobb. Vi får helt enkelt jobba lite tvärtom mot vad de flesta andra gör för att få till det.

Mitt i den småländska skogen ligger Isaberg Mountain Resort. Här finns utmaningar i mängd för den äventyrslystne. Själv hade jag aldrig hört talas om detta alpina centrum, förrän det dök upp en sponsrad annons om resorten i mitt Fb-flöde för några veckor sedan. Vi är ju alltid sugna på att åka skidor utför. Efter lite googling insåg jag att Isaberg har 12 nedfarter och 8 liftar varav en stolslift. Ändå bra jobbat ända nere i Småland!

Vilken fredag vi fick!! Klarblå himmel, strålande solsken och någon plusgrad. Wow!

Det var inga köer någonstans någon gång. Inte ens i närheten. Ja, man ser ju på bilderna att vi inte blev nerkörda precis 😅
Så här såg det ut mest hela tiden:

Så här ser det ut ”mitt i backen”. På första bilden är det Daniel som flyttar grejer.

Det finns grillkåtor att hyra. Rätt coolt tycker jag!

Det var alltifrån nypistat till ganska uppkört vissa stråk (värmen) och allt däremellan.

När anläggningen stängde var det ingen skräll att vi åkte ner till den äventyrslekplats som finns i anslutning till camping, höghöjdsbana, rodelbana, bike park, äventyrsgolf, vandringsleder, stugor, restaurang och lite annat som finns på Isaberg.

Nedan är det balans, det var mycket som snurrade!

Det fanns en riktigt häftig klätterställning, typ 30 meter lång!

Intill fanns höghöjdsbanorna som öppnar för säsongen den 16 april!

Vi tackar för den här gången. Chansen är stor att vi kommer tillbaka!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer