Innovatum! Wow!

Lek- och lärresa till Innovatum i Trollhättan! Vi skulle egentligen bara serva bilen... men jag och A drog iväg några timmar tidigare. Vi började med Nohab Smedjan. Vilket ställe man har bevarat!! Det är en av Sveriges äldsta hammarsmedjor. Här har man sedan 1847 tillverkat en mängd produkter såsom ånglok, vattenturbiner, dieselmotorer, tryckpressar, militär utrustning och jag vet knappt vad.

Det var verkligen en lätt miljö att distansera sig i, vi var nästan själva hela tiden, förutom en guide och en konstnär som ägnade sig åt smideskonst i en hörna. Guiden verkade glad att få två intresserade människor att köra en guidning för - på avstånd förstås! Vi fick också se en film om historien med ljus-, ljud- och rökeffekter!

Det har varit oavbruten verksamhet i lokalerna sedan 1847. Numera görs det konst istället för stora produkter till industrin.

A tyckte jag var alldeles för snabb i galleriet, så jag fick tagga ner och titta på ALLA produkterna. Jättefint hantverk!

Innovatum är en Science Park för utveckling av kunskap, företagande och innovation. Jag brinner för utveckling! Jag är även fascinerad över hur man har lyckats att ta tillvara hela Innovatum-området! Vackert!

Vi tog med vår lunch och gick mot ångloket! Det gick att klättra runt själva loket.

Där fanns också en liten glasskiosk...

... och plats för lite vattenlek.

Vi satte oss på picknick-platserna bredvid kiosken. Jag har just klickat hem en termos för att ha varmkorv i. Perfekt en dag som denna!

Jag får nog ändå berätta en anekdot från dagen. De där varmkorvarna var inte helt enkla att få upp ur termosen, varvid jag sa med nyvunnen energi:

- Nu du, A, nu ska vi jaga korvar här!

A såg lite fundersam ut och sa sedan med lugn röst:

- Så skulle en vanlig mamma aldrig säga...

- Va...!? Sa jag... jag funderade lite och frågade sen vad i herrans namn en vanlig mamma skulle ha sagt? (För den här ovanliga mamman hade ingen aning!)

A tar fram sin tråkigaste och långsammaste röst och säger:

- Viiiill du haaa en korv?

Vi börjar skratta och hon konstaterar att det är mycket roligare att ha en ovanlig mamma. Jo, man tackar! Frågan är bara hur länge det håller i sig... Jag gör som vanligt; njuter så länge det varar!

Tänk när hon var i förskoleåldern och undrade om jag var tvungen att vara så glad hela tiden? 😂😅

I alla fall! Rakt över vägen finns världens längsta dubbla klaffbro. Precis när vi satt oss, blev det en broöppning, så vi fick även avverkat hur det funkar.

Det blev dags att lämna in bilen på service. Vi köpte en ny BMW 520 ifjol och fick en X3 som lånebil. Döm om min förvåning när A tyckte att DET var en av de två roligaste sakerna idag! Hon vill byta bil igen! 😂

Vi åkte till ett ställe vi var för några veckor sedan - Vattenlekplatsen!

Sen letade vi efter en härlig fikaplats och ramlade över utsiktsplatsen ”Kopparklinten”! Så himla fint!

Den ovanliga mamman är väldigt nöjd med ännu en sommarlovsdag! ”När barnen är nöjda är föräldrarna nöjda”. Det ligger nog ändå något i det uttrycket!

Må gott!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer