Ibland får man påminna sig... & scones!

Ibland får man påminna sig om hur bra man har det.
Idag har jag påmint mig själv om det.

1. Min hälsa blir bättre och bättre.

Om jag tänker efter vad jag har ätit i påskhelgen så är det inte bara nyttigheter. Även om min kropp tvingar mig att starta dagen med avocado och äta en viss mängd grönsaker varje dag för att systemet ska fungera, så kan jag äta mer nu, än tidigare. Dricka mjölk och äta fil/yoghurt går fortfarande ganska dåligt (som jag kan längta efter detta). Ägg går inte alls. Fast alla de ingredienserna går bra tillsatta i mat. Tack och lov! En del bröd funkar faktiskt igen. Jag har till och med testat tortillas och korvbröd som inte är glutenfritt. Det har gått bra. Tänk vad dålig jag blev av bröd i alla former tidigare. Håller tummarna för att det fortsätter så. Viss choklad funkar. Tack för det!

2. För just mig är pandemin ganska bra

Såklart lider jag med alla som på olika sätt blivit drabbade, framför allt drabbade av sjukdom och död. Men för just mig som privatperson finns det många höjdpunkter under pandemin. Tiden med min dotter är förstås det som överglänser allt annat. Allt vi lärt oss, allt vi gjort och all kärlek. Helt ovärderligt. Jag längtar INTE efter fulltecknad kalender på samma sätt som tidigare. Frågan är om mitt liv kommer bli som det var innan. Vi får se, jag hoppas verkligen inte det. Jag fullkomligt älskar lediga helger!
Min högsta önskan är förstås att A ska kunna börja skolan och fortsätta med sin älskade gymnastik. Vi vuxna klarar oss väl tänker jag.

Ja, jag skulle kunna göra listan lång över påminnelser till mig själv om vad som är viktigt i livet. Och vad som inte är det, men jag tänkte göra en snygg övergång till att uppskatta det lilla.

Knorr kött- och grönsakssoppa på burk till exempel.
Alltså, det är nog typ det enda halvfabrikat i matväg som kommer in i vårt kök. Jag kan rent av bli sugen på den soppan! Det blev jag idag, så jag kompenserade soppan med hembakta, glutenfria scones och hemrörd jordgubbsmarmelad! Testade ytterligare ett nytt recept på scones och de här blev både snygga och goda! Rekommenderas å det varmaste! Jag gillar när det är havregryn i receptet, det blir lite matigare. Och i det här receptet var det dessutom ägg och filmjölk!

https://alltommat.se/recept/glutenfria-scones/

Går nog med fördel att göra i en muffinsplåt skulle jag tro. De här kommer jag göra igen!

Mer scones åt folket! Sååå gott!!


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
👌 så gott.. tar de långt tid?
nouw.com/jenniesh
bysborn
bysborn,

Inte det minsta, bara att röra ihop, låta stå i två minuter och in i ugnen i 10 minuter 🤗

nouw.com/bysborn