Hitta på ny mat att laga!


Visst kan man bli trött på maten man lagar ibland!? Det är lätt att hamna i samma rätter. Ibland får vi ett ryck och provar lite nytt.

AIP
Jag åt ju strikt efter AIP en tid, inte något utanför protokollet. Jag hade jättesvårt att leva utan kolhydrater. Jag som verkligen INTE är en ”huvudvärks-människa”, fick sådan himla malande huvudvärk. Vecka ut och vecka in. Och jag tappade en del av mitt minne.
Jag har bland annat lagt till vissa mejeriprodukter i mat samt potatis och ris. Även peppar, tomat och majs har jag testat. Lite besvär med för mycket majs (majspasta + majs i samma måltid t ex). Och rent ägg eller mycket ägg går inte alls. Så där håller man på. Testar, för det mesta går det bra, ibland får man bakslag. Nu äter jag ganska likt Paleokost, som inte är lika strikt.

Grekiskt
I lördags åt vi grekiskt här. Jag har aldrig gjort souvlaki, men det är riktigt gott! På menyn stod souvlaki, tzatziki, melonsallad, rostade potatishalvor och lite grönsaker från fredagens stekhäll.

Pasta carbonara
A har varit med och bidragit till två nya rätter i höst. Cowboysoppa och pasta carbonara. Hennes klass har fått det i skolan och det saknade hon när hon ”kom hem”. Carbonara har vi av någon outgrundlig anledning aldrig ätit här. Tillhör nästan allmänbildningen kan man tycka 😅

Cowboysoppa
Jag fick googla. Cowboysoppa.
Det är en köttfärs- och potatissoppa med paprika bland annat - jättegott!
Vi har gjort efter detta recept:
https://www.koket.se/efter-tio/linda-skugge/cowboysoppa-med-kottfars/
Det finns recept med vita bönor också har jag sett. Jag föredrar receptet ovan.

Vi ska försöka laga soppa oftare. Det är enkelt, nyttigt, supergott och det finns så många variationer.

Kycklingfilé med baconsås
Har nyligen testat ett kycklingrecept också, där man la i fyra kycklingfiléer (vi tog kycklinglårfilé, det blir saftigare) i en ugnsfast form, saltade och pepprade. In i 225 grader i 20 minuter.

Just i det här receptet hade kycklingen mått bra av lite stekyta innan. Doften av ”kokt” kyckling är sådär, tycker jag.

Vi hackade ner två paket bacon och stekte. Vi blandade 4 dl creme fraiche, lite senap, 1-2 dl riven ost, salt och peppar. Rörde ihop med baconet. På med röran på kycklingen och in i 15 minuter ytterligare.

Servera med olika sorters kokta grönsaker och hasselbackspotatis, eller egengjord klyftpotatis eller... ris!
När det ska gå snabbt!

Just nu ligger en rostbiff i kylen och väntar på att få bli tjälknöl. Det är ååååår sedan jag gjorde det! Ska bli supergott!!

Vad äter du i veckan?

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
Men gotttt, jag pallar knappt bry mig om mat längre är så störande....:/
nouw.com/jenniesh
bysborn
bysborn,

Så kan det ju vara ibland. Matintresse kan ju komma och gå. Hoppas du hittar tillbaks, mat är ju väldigt gott tycker jag! 🤗

nouw.com/bysborn