Handelshögskolan i Göteborg!

Att jag skulle läsa en kurs på Handelshögskolan i Göteborg såg jag inte komma för ett par år sedan. Men nu är det snart verklighet! På onsdag börjar jag ”Reglering och styrning av banker”. Utbildningen löper under 2021 och är på 7,5 poäng. Heldagar varvas med omfattande hemstudier. Det är en utbildning på plats fysiskt nere i Göteborg egentligen, men nu startar den digitalt på grund av pandemin.

Ja, det ska bli spännande! Jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig. Kommer jag tycka att det är kul eller jobbigt!? Ingen aning. Jag har läst schemat för dag 1 och det ska jag klara av i alla fall.

Det jag vet, är att jag har gått en annan kortare utbildning som jag tyckte var intressant! Det finns en organisation i Sverige som heter Styrelseakademin. De leder professionella utbildningar av styrelser och ägare. När jag gick den, konstaterade jag återigen att jag gillar att lära mig nytt. Det jag upptäckte då, är att jag även vill läsa på högre nivå än jag gjort tidigare. Det var en ny tanke för mig.

Jag läste en projektledarutbildning på högskolan för några år sedan, men tyckte dessvärre att jag lärde mig alldeles för lite nytt. Det kan ha att göra med att jag både hade företagslett och arbetat som projektledare tidigare. Det är nog vanligare att man gör de sakerna i tvärtom ordning...

Hur som helst är jag supertaggad i för onsdagen! Jag tycker det är en bra kombo att ha arbetat några år och utbilda sig igen. För att tänka nytt. Vi har alldeles för många, på alldeles för många stolar i världen som tror att de tänkt bästa/sista/klokaste tanken på alla områden. Fram för mer förändringsbenägenhet! Dessutom är det ju omöjligt att göra så bra på alla områden att det inte går att göra bättre någonstans. Tror man det, har man för litet universum alternativt tycker alldeles för bra om sig själv. Att bli bättre bör alltid balanseras mot det något slitna uttrycket ”good enough”

Ha en superfin vecka!

#bestofnouw

#nouw30daychallenge

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer