Godaste fudgen & smart julgransbelysning!

I år är året då alla ljusslingor lade ner verksamheten här, både ute och inne. Nästan roligt! Nya har det ju blivit och när vi skulle klä granen igår, blev vi påminda om att även julgransbelysningen slutade delvis att fungera ifjol.

Jag ringde min vän Agneta på Optimera i dag, hon var snäll och kom ut på parkeringen och levererade en riktigt fin belysning. Man trär belysningen över toppen, det är fem slingor som hänger ner som sedan delar sig ytterligare några gånger! Jag tycker det blev superfint!

Sen körde vi middag och dans en halvtimma, innan vi bestämde oss för att göra julgodis. Det är verkligen en härlig tid! Det luktar glögg i hela huset, vi spelar julmusik, tre granar är klädda, en del tomtar är framme, vi har börjat att göra julmat och julgodis. Så himla mysigt!

Nu har vi bara SMAKAT på fudgesmeten! Men OMG så galet god!! Jag har försökt att göra fudge tidigare utan framgång. Nu hoppas vi bara att den här blir bra när vi sätter kniven i den imorgon!

Vi rörde med en slev som det är en termometer i. Mycket smart sak! Det går även att dra ur termometern ur sleven, om man bara vill använda den. Minns dessvärre inte var jag har fått den ifrån. Tror den var ny förra året. Möjligen att min mamma är misstänkt...

Det mycket goda fudgereceptet har jag fått av Filippa. All kred!

Man smälter 150 g smör och låter det bryna, så det blir lite brunt. Häll i 1,5 dl grädde, 4 dl socker, 1/2 dl sirap och 1 tsk vaniljsocker. Koka till 120 grader. Ta av från plattan, tillsätt 100 g hackad, vit choklad och 1 msk glukossirap. Rör till jämn smet. Häll i en bakplåtspappers klädd form 15x15 cm. Strö över 6-10 krossade polkagrisar om du vill, eller strunta i det (är övertygad om att den kommer ta slut ändå!). Låt stå svalt, gärna över natten.

Som sagt; väääääldigt god smet. Lite varning på den... 😅

Fin kväll!

/Lottie

#bestofnouw


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer