En tämligen oväntad Mors Dags-present!

Det är möjligen bekant att det är Mors Dag på söndag... inget vi firar i någon större utsträckning, men det är ju alltid härligt att bli ihågkommen ☺️

Igår nämnde jag för min familj att det är Mors dag på söndag.
- Det har jag redan sagt till pappa, sa A.
- Jag har något speciellt jag önskar mig, sa jag.
- Jaha, sa Daniel snabbt, vart ska vi åka?
Fniss... han kan mig vid det här laget, jag önskar mig ofta en upplevelse.

Hur som helst, så önskade jag mig något som krävde en viss insats av Daniel. Jag kom ihåg att han varit lite tveksam när jag förde samma sak på tal för ett år sedan. Men jag tänkte - tyckte jag snart nog - att om jag önskar mig det i present, blir det ju en annan sak ☺️
Jag la ut texten lite innan jag kom till sak och sa:
- Jag önskar mig att vi hyr en golvslip över helgen och gör vid golvet i gamla mjölmagasinet!
Daniel har sällan sett mer förvånad ut över en önskelista, klurade lite och kom fram till att det nog faktiskt var en riktigt bra present.

Bakgrunden till att det breda plankgolvet behöver slipas och behandlas lite kul. Den korta versionen är att min 40-års fest var väldigt rolig! Ett obehandlat furugolv och en födelsedagsfest med alla vänner som inte slutar förrän klockan sju på morgonen kan slita på underlaget... Framför allt kan underlaget bli fläckigt.

Så kom det sig att hela familjen vid lunchtid idag satt med två stycken golvslip och vitpigmenterad olja i bilen.

Här kommer före-bilder...

Ja, nu är det nog så att mer roligheter har gjort golvet än mer oskönt. Daniel har kört några vändor med ganska grovt slippapper idag. Det blir ett par vändor med finare slippapper imorgon också.

Det var perfekt att slipa idag, bara att ställa ut möbler och annat piff på altanen och jobba på.
Ska bli spännande att olja med vitpigmenterad olja och se slutresultatet.

Att det är sommar på gång i Sverige har troligen inte undgått någon. Jag älskar den här perioden när naturen är sitt grönaste, grönaste jag! När man plockar stora fång av blommande syrener. Lever altanliv och njuter av trädgården. Det är verkligen livskvalitet för mig!!

Här är dagens syren-skörd!

Önskar dig en synnerligen skön helg!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer