Att baka, safta och sylta!

Det är något magiskt med en egengjord jordgubbssaft... eller en marmelad... eller en sylt.

Det är rogivande att göra - det tar den tid det tar.

Det egengjorda smakar som det var menat.

Det är något med hantverket och att veta vad det är man stoppar i sig.

Det är ren och skär lyx!

Idag har vi testat två nya recept i vårt kök; ett på jordgubbssaft som blev väldigt god och ett på en segmjuk jordgubbskaka.

Vi använde närodlade bär och ekologiskt socker. Socker som kroppen - och även naturen - kan hantera i rimlig mängd. Till skillnad från en del konstgjorda sötningsmedel.

Vi hade 10 liter jordgubbar kvar imorse och jag bestämde mig för att göra jordgubbssaft. Först gjorde jag en dubbel sats själv och efter lunch gjorde jag och A en dubbel sats ihop. Vi gjorde några etiketter också. Även på jordgubbsmarmeladen från igår.

A har gjort saftetiketterna. Flaskorna hamnade i kylen och burkarna med saft ska jag frysa ner. Bra sätt att slippa konserveringsmedel.

På bären som blev över gjorde vi en mjukseg jordgubbskaka. Du hittar receptet på www.lindasbakskola.se. Där finns det mycket goda sötsaker.

Det var ett väldigt enkelt recept. Själva smeten innehöll bara fyra ingredienser, jag la till lite vaniljsocker för det tyckte jag saknades. Å så jordgubbar förstås! Före ugn:

Efter ugn:

Vi har inte smakat ännu, så jag vet inte om det är ett gott recept, men det ser onekligen lovande ut!

Nu ska jag ta ledigt från köket, åtminstone någon dag! 😅

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer