Alla dessa val!

Vi gör ju många val varje dag. Av olika anledningar. Jag gör ett aktivt val som ser ungefär likadant ut varje morgon. Jag väljer att vara friskare än vad jag i själva verket är. Ja, jag har sämre och bättre dagar, men mornarna är alltid värst. Så har jag det hela tiden, men kan inte hålla på och skriva om det här, det blir ju för trist.

Jag väljer att avhålla mig (i huvudet alltså) från sjukdom så gott det går. Jag vet att många ”blir sin sjukdom”, mitt mål är att hålla den så långt ifrån min person det bara är möjligt. En läkare sa vid tillfälle att man får acceptera sin sjukdom. Det är nog i sak riktigt. Men jag vill inte på något sätt ”bli ett” med eländet. Jag väntar bara ut symtomen ibland, så jag kan fortsätta med mitt liv och göra det som JAG vill.

Så var det till exempel i höstas när jag gick på kryckor, då mitt ena ben inte bar. Jag tänker att de där kryckorna har ingenting med mig att göra, vilket är en klar överdrift såklart, men är en väldigt väl fungerande strategi för den mentala hälsan. Är jag övertygad om. Och det är hela grejen menar jag - att behålla sin mentala hälsa.

Möjligen att det var därför min senaste läkare på Rematologen sa att de behöver nog göra lite tester på mig, för ”du är nog en sån där hård jäkel”!

Jag tyckte det var ganska roligt faktiskt.

Idag kom flera av mina symtom på en gång och då kör det ihop sig... magen och jag är för närvarande inte överens om vad som är bra och vad som är dåligt och det ihop med förhöjd temp och lite annat gjorde att jag och A chillade lite idag. Jag sov en stund efter lunch och sen kom jag lite bättre i fas.

När Daniel kom från jobbet drog vi till Villan för lite trädgårdsjobb; rensa ogräs, kratta grus, trimma gräs, hugga gräskanter - och lite dammsugning. Jag fick gjort en del trots min status. Daniel tog de tunga grejerna med att trimma gräs och hugga gräskanter. Blev galet fint!

Gillar nästa bild. Daniel in action och A som hjular och gör andra gymnastiska konster bredvid. Gillar’t!

Vi krattade ner gruset mot gräset sen förstås. Vi blev inte helt klara med allt vi tänkte göra, så vi får köra ett race imorgon också.

Dagen avslutades på bästa sätt för mig ihop med A inför nattning; vi pratade allvar, skrattade, kramades, delade hemligheter och hade det hur mysigt som helst. Så där som det är för det mesta! Men visst kan vi bli arga på varandra, men inte så ofta och inte så länge. Ingen av oss gillar det.

Nu hoppas jag på en något bättre morgondag! Önskar dig detsamma!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer