2020!!

Att sammanfatta 2020 är en kluring! Jag vill inte trampa på några tår. Många har haft ett tufft år på många sätt på grund av pandemin. Människor har blivit sjuka, människor har dött. Både av pandemi och av andra sjukdomar. Mycket, mycket ledsamt och sorgligt.
Därutöver enorma ekonomiska konsekvenser.

I mitt 2020 har inte pandemin varit det värsta. Det har min hälsa varit. Men jag är grymt tacksam att jag bara varit sjuk, inte dödssjuk.
Men i min vardag har det varit problem att ha feber, kräkas, ha diarréer, inflammationer av olika slag och att inte se ordentligt. Det ska jag verkligen inte sticka under stol med. De åkommorna begränsar livet. Ganska rejält.

En klassisk lista:

Vad är du mest stolt över?
Mest stolt är jag över min dotter som har klarat skolarbetet hemifrån på grund av pandemin på ett utomordentligt sätt och gjort uppoffringar för min skull, som att avstå kompisar och annat.
Jag är också stolt över att jag skaffade mig kunskap om mitt hälsoläge, litade på min intuition om vad som är rätt och gjorde något åt min situation. Att orka i motvind är en av mina absoluta styrkor. Har alltid varit så och jag hoppas det så kommer förbli.

Vad har varit bäst med 2020?
Definitivt all tid hemma med Alicia. Och att jag mår så mycket bättre de sista månaderna av året såklart!

Vad har varit bäst jobbmässigt?
Att vi i vårt företag hann genomföra vårt största koncept för över 3000 människor, ett jättestort företagsevent, premiär på nygammalt projekt och invigning av Villan - innan nedstängning i mars.

Vad har varit mest intressant?
Att få komma in i skolans värld och förstå att pedagogiken har tagit hästkliv framåt sedan jag själv gick i skolan. Väldigt intressant och väldigt roligt.

Vad har du spenderat mest pengar på?
Våra uteprojekt under sommarhalvåret, lätt värt! Just nu tar hallen mest på renoveringskontot. Väntar på en del möbler dit bland annat, utöver vad jag tidigare skrivit om.

Vad har du kommit till insikt om?
Att jag kräver väldigt lite stimulans utifrån. Jag är nöjd med att hänga med mig själv i så mycket större utsträckning än jag någonsin kunde föreställa mig. Jag behöver inte energi från andra. Jag har tillräckligt själv. Så har det varit länge inser jag, men jag har kommit till insikt om det i år.
Jag. En hemmakatt. Det hade jag inte gissat för ett år sedan.

Jag har kommit till insikt att jag vill lära mig mer. Om mycket. Jag har läst på en del om världen under det här året bland annat.
Två andra delar av lärandet sätts i verket under första halvåret nästa år, vilket jag ser fram emot. Återkommer om det.

Vad har du saknat mest?
Våra närmaste, att A ska få gå i skolan och hennes aktiviteter.

Vad ser du fram emot 2021?
Ett säkert vaccin/antikroppar för allergiker, att bli ännu starkare fysiskt och fortsatt kvalitetstid med min familj och vänner.

Ska du förändra något nästa år?
Jag har som mål att bli lite klokare och att spendera ännu mer tid utomhus.
Och så hoppas jag på mer skidåkning och att få åka ännu mer pulka än under 2020.
Framför allt ska jag vara mer rädd om min tid. Speciellt den tid A är med mig. Alla dagar i veckan.

Största lärdom?
Är du kaxig kan du få äta upp det!
Jag gissar att det var i januari. Vi sitter i Vänersborg. En av de bästa mammorna på A:s gympa frågar mig om jag inte blir orolig när jag ser löpsedlarna om Kina och det nya viruset? Eftersom jag är bland de MINST oroliga personerna i ett par skor, ser jag något förvånad ut och svarar jag glatt att ”det ska nog inte vara någon fara! Ena gången är det, det ena, nästa gång är det något annat!”
DEN har jag fått äta upp några gånger under året... Jag har skrattat åt det många gånger. Sedan den 11 mars har jag ju inte ens satt min fot i en matvarubutik... jodå. Ibland är även löpsedlar värda att bli tagna på allvar.

Nu hoppas vi på ett bättre 2021! Slänger dock in en brasklapp om det muterade viruset, något klokare efter min kaxighet inför 2020 😅

Ha en riktigt fin nyårsafton! Var du än befinner dig och vad du än ska göra ❤️

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer