Visingsö runt - skattjakt!

Nu har vi åkt Visingsö runt och samtidigt varit på skattjakt! Hög mysfaktor! Daniel och jag hade bara åkt över utan bil tidigare och hängt i hamnområdet och när man gick i skolan åkte man väl remmalag någon gång. Den här gången tog vi med bilen över! Det var en hit!

Först åkte vi söderut till Persgården, såg ut att vara ett riktigt mysigt ställe. Vi var mest ute efter att hitta första bokstaven i skattjakten och mötte även några pirater på avstånd (missade dessvärre att ta kort där). Vi åkte vidare ut så långt söderut man kan komma till Näs ruin, men där var det så mycket folk så vi vände faktiskt och åkte tillbaka en kort bit till Sverkerseken. Där blev det lunch med alpacka-safari i bakgrunden!

Bakom oss och på andra sidan skymtade Vättern!

Människorna på ön hade gjort olika insatser för att stärka upplevelsen av landet...

Vi åkte sedan söderut igen för att åka den västra sidan upp, så långt norr ut man kan komma. Därefter hägrade den östra sidan och att ta oss vidare i skattjakten! Vi avverkade i rask takt:


Brahekyrkan...

... högst upp på tornet fanns nästa ledtråd.


Stora silvergranen...

Kungseken (möjligen att vi hade något högre, läs större omkrets, förväntningar på den)...

Visingsö slott...

... och där hittade vi sista ledtråden i skattjakten!

Det är väldigt fina miljöer på Visingsö! Har du inte åkt runt där kan vi rekommendera det. Har man barn så är det ett bra tips att samtidigt, till exempel åka på skattjakt. Då blir annars ganska trist bilåkande, spännande även för kidsen! En annan sak att tänka på är att under högsäsong boka plats på färjan för att komma med den tid man vill. Vi hade bokat och kom med en tidigare färja än tänkt på ditvägen.

Sen var det dags för oss att åka över till Gränna igen!

Det var för att åka Visingsö runt som vi tog med bilen OCH för att slippa det här:

Detta var bara en del av kön och de människor som gick ombord på en färja. Vi klarade oss bra med att sitta kvar i bilen på färjan, vilket man uppmanades att göra. På vägen dit var det något varmt och folk som trängdes precis utanför bilarna...

På vägen hem åkte vi med en större färja och fick dessutom solskydd, så det var toppen!

Vi styrde mot huvudattraktionen för resan! Mer om det i nästa inlägg 🤗

/Lottie

Länk till skattjakten:

https://jkpg.com/sv/visingso/skattjakt-pa-visingso/

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer