Vilken sommardag!

Vi är lite ”slowstarters” på mornarna. Jag tänker att jag någon gång skulle bli så vuxen att jag studsar upp klockan sex, gärna direkt in i ett motionspass, rundar av med lite yoga och därefter intar en härlig frukostbuffé! Det skulle liksom passa ihop med min övriga personlighet. Men nej. Det faller på alla punkter; jag gillar inte att gå upp, när jag väl tränar en morgon är jag svag och dessutom har jag har fullt upp att få i mig minsta lilla tidigt på dagen, (resten av dagen är det inga problem alls, snarare tvärtom - jag älskar ju mat)!

Skratt... i mitt liv som pensionär kanske detta kan bli verklighet. Det hjälpte i alla fall inte att bli mamma. Tidigare i mitt liv fick jag nämligen höra att det var medicinen för att bota morgontrötthet. Ska erkänna att jag har en sjukdom som går i skov och en kristallsjuka som ofta ställer till mina mornar också. Lite mer än att allmänt inte vara morgonmänniska. Men det blir ju mycket roligare om man tänker på det som i beskrivningen ovan.

För ett antal år sen broderade min mamma en tavla med en yrvaken tjej på, med texten: ”Varför är det fint att vara morgonpigg - det är ju kvällarna som är trevligast!?”

Ja, det kan man ju undra!

Från det ena till det andra. Vilken sommardag det har varit idag! Efter frukost på altanen startade vi vår dag här!

Full fart såklart!

A gjorde egen isglass härom dagen, som passade utmärkt idag!

”Man ångrar aldrig ett bad” säger någon vi känner. Jag tror A har kört på den devisen i eftermiddag och ikväll. Guuu, så roligt hon har haft i den lilla uppblåsbara poolen! Ska erkänna att jag gjorde ett ”upp-till-knäna-bad” i eftermiddag också. Väldigt svalkande!

Sommarlycka!

För att inte prata om lyckan över att nya säkerhetsnätet till studsmattan kom idag!

Ljuvligt!

Något annat som är ljuvligt är den service som många butiker erbjuder i Corona-tider. Sparköp, möjligen att det numera heter Matöppet, har jättebra service för oss som inte kan handla i butik för närvarande. Jag ringer och beställer, sen levererar de utanför butiken. Idag har jag fryst ner kött och korv. Vi är inte jättebra på att äta korv här, men Erikssons funkar utmärkt! Lokalproducerat och stor andel kött. Gillas!

Det var extrapris på hel, svensk oxfilé... kunde inte motstå det erbjudandet!

Vet inte hur det är med dig, men jag handlar mycket mer i ”förskott” än jag gjorde innan pandemin. Då kunde man ju bara svänga förbi affären om någonting var slut. Tror faktiskt att det kommer bli en vana jag tar med mig även efter pandemin. Det är liksom nästan aldrig något som tar slut längre, det gillar jag.

Jag har mer att berätta, men det får bli imorgon!

Godnatt ni fina!

/L

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer