Vi förbereder större pulkabacke!

Vi har en del av vår tomt som ser riktigt sorglig ut. Det är en del av en före detta grushåla. Hålan är vildvuxen med en massa höga träd och vi vill att den ska fortsätta att ha den karaktären. Men det hade fallit ned en del träd i hålan och det ser ju allmänt skräpigt ut.

Det är svårt att fota höjdskillnader, på nästa foto står jag en bit ner i hålan.

Vi har sedan tidigare en liten pulkabacke i ena hörnan av vår trädgård som min pappa var snäll och kom med jord till för några år sedan. Vi har använt den backen till en hel del vinteraktiviteter under de år vi har haft den. På sommaren har det varit en perfekt springbacke, äta-glass-backe, ha-koja-i-backe och massa annat.

En av de saker som jag tycker är viktigt när barn växer upp är de lär sig att hjälpa till. Att inte allt blir serverat. Det kan handla om allt från att göra frukost och mat till sig själv, till att vika tvätt, vara med och betala räkningar till att om mamman i familjen får en idé om en pulkabacke modell större, så får man hjälpa till om det ska bli något. Det ramlar inte ner en pulkabacke från himlen, klar att använda. Nu har vi inga som helst problem - ännu - att få A att hjälpa till. Hon vet egentligen ingenting annat, då vi började leka hjälpa till tidigt.

Så igår började vi med att rycka upp sådan där torkad, vass växtlighet. Sånt där man absolut inte vill ha i ögonen. A slet dessutom med ett järnspett i närmare en och en halv timma, (ja, hon sov gott i natt). På västgötska säger vi att hon ”förkade upp” sten och till och med ett par stockar. Närmaste svenska ord jag kan komma på är ”bända upp”. Men när man ”förkar” jobbar man sig även neråt med järnspettet. Hur som helst... så här såg det ut.

Man har ju all rätt att skrika jaaaaaa, när stenen ÄNTLIGEN ger med sig!

Vi höll på ett par timmar där ute igår. Idag har vi faktiskt varit ute i drygt sex timmar ihop med min pappa som har varit en klippa idag! Om jag kommer ha hälften av hans fysik vid hans ålder kommer jag vara mer än nöjd!!

Ett antal stockar och vad jag kallar ”plockepinn” drogs upp! Nu ser det ut så här....

... vet inte varför bilden drar till vänster, men det är ungefär lika tomt åt höger. Det syns dåligt på bilden, men det är ett litet ”stup” mot slutet av backen som måste fyllas med jord. Det får bli en annan dag till det. Nu är både det jobbigaste och tråkigaste jobbet gjort i alla fall.

Det hann mörkna innan vi gick in. Så himla mysigt... Det har kommit lite pudersnö som har lagt sig på tak, altaner och grusgård! Gillas!!

Jag är rätt så övertygad om att vi alla tre kommer sova gott i natt!
Fin kväll till dig!

#nouw30daychallenge

#bestofnouw


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer