Vi bygger pergola!

Vi bygger pergola!! Jag är SÅ nöjd.

Daniel och vår snickare började imorse och redan nu ser det ut så här:

Det dröjer ett litet tag innan det blir tak på pergolan. Möblerna ska tillbaks, det ska till belysning, tyger, blommor och piff. Kommer bli ännu bättre än vad jag förväntade mig!

Tidigare ikväll:

Längtar efter taket så vi inte behöver ha koll på dynorna om det regnar lite.

På förmiddagen kom min mamma förbi med två väldigt fina paket!

Hon är jätteduktig på att sticka och i paketen fanns två par superfina, mjuka raggsockor till mig och A! Jag ser oss sitta och vicka på tårna i de här, framför en brasa i vinter...

Mamma är den enda person vi har träffat oftare än vad vi brukar träffa någon under pandemin. Hon är ofta ute och går och går förbi här. Hon är också i riskgrupp, men trots det har vi bara träffats ute och på avstånd. Numera frågar A inte OM mormor kommer, utan NÄR? Underbart, tycker jag!

Över till jordgubbar. Köpte åtta nya, fräscha liter. Frös ner en del och sen har jag terroriserat med jordgubbar här idag; på frukostmackan, i kaka, i sallad och som de är till glass och grädde. Det gäller att passa på medans det är säsong!

Vi provade att göra dubbel sats av den mjuksega jordgubbskakan idag. Det gick alldeles utmärkt. Ifall du prövar, så vet du att det funkar.

Sallad med jordgubbar, melon, gurka och egenodlad sallad.

En rolig dag! Pergolan har växt fram genom diskussioner och en bild jag hade. Nöjd. Nu ska det regna ett par dagar, så det blir ett avbrott i byggandet här på gården.

Ha en fin kväll!

/Lottie


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer