Våra eftermiddagar!

Jultidningarna har äntligen kommit och igår eftermiddag packade vi dem i köket! Det ska ju dubbelkollas så allt är med och att alla får det de ska ha. A testade Publisher på datorn för första gången och skrev ut informationslappar. Vi band snöre om och körde ut en del.

Jag måste berätta om början på dagen igår också. A:s fröken var så snäll och ringde och frågade om vi ville komma upp till skolan och titta på ett luciatåg utomhus igår. Det ville vi såklart! Eftersom ordinarie luciatåg var inställt, serverades det varm saft, pepparkakor och skumtomtar på 10-rasten. Vad händer då!? Jo, lärarna och rektorn kommer i världens finaste luciatåg; lucia, tärnor, tomtar, pepparkaksgubbe, en glittrig gran och jag vet knappt allt! Så himla härligt!!

I eftermiddag har vi haft SO och idrott på schemat här hemma. Veckans uppdrag från idrottsläraren är aktivitet en timma om dagen. Vi kollade med mormor om hon ville hänga med på promenad. Promenaderna med henne har en förmåga att bli långa. Idag cyklade A när vi gick. Vi räknade ut att hon nog kör ungefär dubbelt så långt på cykel mot vad vi går. Det tog en och en halv timma innan vi var hemma igen.

Jag vet inte vad det är med skogen, men jag gillar att vara skogen mer och mer för varje år. Ljuvligt!

Här är en bild från när vi hämtade mormor till promenad i förra veckan.

Idag såg det ut så här!

A körde ”över stock och sten”, så vi var så där härligt trötta när vi kom hem - och hungriga! Så det blev scones!
Vi testade ett nytt glutenfritt recept på Tasteline, plus en halv tesked salt.
Jag håller ju för närvarande på och testar om min mage håller för bröd i någon form. Eftersom jag misstänker att jäst ställer till det för mig, så ska jag testa några vändor att baka med bikarbonat och/eller bakpulver. Nästa gång ska jag prova med havregryn i, det blir ”lite mer mat” då.

Dagen avslutades med härliga komplimanger om min mamma-roll från A. De lever jag länge på! Jag börjar på allvar misstänka att vi har en riktigt skön mamma-dotter-relation.
Jag har ofta läst artiklar och insändare om föräldrar som knappt klarar att umgås med sina barn några längre stunder. Som bävar för skollov och högtider i allmänhet.
Jag och A har ju hängt ihop i flera månader under 2020, all vaken tid. Och vi älskar’t. Båda två.
Jag sa till Daniel igår att jag kanske tar en timma själv i mellandagarna och går ut och går. Idag tänkte jag; varför sa jag det!? Jag tycker ju det är mycket roligare när hon är med 😅 Jag tillhör den skara som tycker ”egen tid” är överskattat...
Men jag tyckte det lät klokt när jag sa det. Liksom för att vara som ”alla andra” (nu generaliserar jag), men det har ju aldrig legat för mig.

Ha en riktigt fin vecka!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer