Vad vi bråkar om här hemma!

Jag läste just att man bråkar med dem man känner sig trygg med. Om du lever ihop med någon, vad bråkar ni om?

Ofta är det väl väldigt små, banala saker man irriterar sig på. Jag kan till exempel bli irriterad på att Daniel för att han är FÖR noggrann när han ställer in i diskmaskinen, det ska gå fort tycker jag... Tills jag läste den här artikeln idag!

https://www.expressen.se/leva-och-bo/gor-det-sjalv/husmorstips/ratt-satt-sa-har-ska-du-stalla-in-i-diskmaskinen/?fbclid=IwAR3ge9NmJ6DH_kPuvSkM1jcOkxx8lzlE4n1bc96Djyi4iA5uMlAZaCasUEI

Hujedanemej!
- Å du tycker jag är nördig, sa Daniel, när jag läste väl valda delar för honom.
- Nja, sa jag, jag har nog ändrat mig... vem ställer in tallrikar i diskmaskinen efter om det är protein eller kolhydrater på porslinet!!?

Så vi bestämde i raskt att vi inte ska tillhöra de där 40% i fortsättningen. Daniel körde istället igång en diskmaskin som knappt var full - med hans mått mätt!

Daniel kan å andra sidan tycka att jag sprutar ur mig för många möjligheter och idéer på för kort tid. Men det har jag löst - efter några års träning - med att leverera en eller två idéer åt gången.

Den punkten hänger också ihop med att vi har konstaterat att jag som är lösnings- och resultatfokuserad, ser just resultatet - hur bra någonting kan bli. Daniel ser vägen dit. Jag tänker att vägen dit bara är ett sätt att nå målet. Daniel funderar mer på om det blir svårt, mycket arbete och kostsamt. Jag gör ett snabbt överslag och tänker att resten löser vi längs vägen. Vi tittar från var sitt håll kan man säga. Det finns något väldigt bra i det (fast det tog lite tid för oss båda att se). Så numera vet jag att om jag bara lugnar mig lite och väntar tills Daniel har klurat färdigt, så blir det väldigt bra. Å andra sidan vet Daniel att det är inte lönt och försöka köra med att någonting inte går, för då frågar jag någon annan 😅

Båda tycker det är skönt att inte leva tillsammans med någon som är likadan. Åtminstone för det mesta! Skratt...

Visst är det spännande med relationer - av alla de slag.

Ha en fin lördag!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vi är väldigt lika när det gäller strategier båda två akutmänniskormochnbåd aär storasyskon. Ofta sa våra barn när dom upplevde att vi tjafsade; en storebror ska inte gifta sig med en storasyster.

nouw.com/stenhagenbettan
bysborn
bysborn,

Just det! Sådant spelar ju in också! Poäng där 👍🏼

Här är det en storasyster med en mellanbror. Intressant!

nouw.com/bysborn
svullo
svullo,

Känner igen diskmsk fenomenet 😉 kanske män ser det ur en effektivitets ekonomisk teknisk synvinkel och kvinnor vill bara ha det diskat så fort som möjligt 😊

nouw.com/svullo
bysborn
bysborn,

Jag tror du kan ha en poäng där! 😆😃

nouw.com/bysborn