Utebliven tonårsrevolt, människor & i köket!

Ibland funderar jag på om inte A blir stor för snabbt!? Gissar att det är hög igenkänning hos många. Den här sommaren har A verkligen blivit en stor tjej! Gissar att nästa sådant stora hopp är in i tonåren. Än så länge bara med bra och goda egenskaper. Jag hoppas hon blir som jag var; utan tonårsrevolt! Min mamma kom på min 30-årsdag och sa:

- Nu har jag väntat länge på den där tonårsrevolten, det kommer nog ingen... 😅

Den enkla förklaringen är nog att jag inte hann! Jag jobbade, gick i skolan, tränade andra i danssport i hela Sverige och tävlingsdansade själv. Ibland hann jag umgås med mina vänner också. Vi snackar tidigt 90-tal och jag tjänade redan då 150 kronor i timman för att vara danstränare, (men jag kostade 5-600 kronor från det företag jag jobbade för om jag minns rätt...). Jag tog alla jobb som ramlade på mig. Jag hade skitkul! Och jag lärde mig massor! Framförallt om människor. Olika personligheter, kroppsspråk, vilka som ljuger, hur det låter när en människa ljuger, röstlägen, vem som har övertaget i ett rum utan att någon öppnar munnen, hur någon ser ut som har pratat skit om någon - som träffar den för första gången efter, pauser i talet, genuin vänskap, nyanser. Allt. Det har jag varit tacksam över många gånger. För jag vet alltid hur läget är. Idag blir jag inte ledsen om det är jag som blir utsatt, för det finns alltid en förklaring till allt. Men jag kan erkänna att jag ibland önskar att jag både förstod, såg och kände av mindre i de rum jag kommer in i. Om jag avslöjar någon som ljugit eller sagt något ont om mig? Aldrig. Jag lägger det i min minnesbank bara.

Nu handlar helt plötsligt det här inlägget om något helt annat än vad jag hade tänkt! Egentligen skulle övergången vara från stor tjej till matlagning. Så jag går rakt på köket då.

Som ni kanske minns ville A laga mer mat. Igår lärde hon sig att göra köttfärsröra! Det blev även några glutenfria pajer med mig som assistent, då vi led lite tidsbrist!

Idag fortsatte vi på köttfärstemat. A önskade att få göra köttbullar själv. Jag bara visade ett recept till färsen och bad att få ge några tips när man steker (så det inte skvätter) och tips till såsen. Det gick bra så länge jag var i något annat rum än köket däremellan! 😅 Det gick såklart hur bra som helst!

Jag smet ändå in några sekunder och fotade. Kolla organisationen! Så ser det i alla fall inte ut när jag lagar mat!! 🙈

Inte nog med det. Hon tyckte att vi skulle gotta oss lite extra på eftermiddagen (det har liksom inte blivit så mycket tidigare i helgen). Hon hade plockat hallon, krusbär och även lite jordgubbar och smultron tidige idag. Så det blev bär- och fruktbuffe med lite sött!

Så himla lyxigt! Och gott!

Ny vecka på ingång! Hoppas din blir toppen!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer