Tweenierum!

Parallellt med att vi river ut badrum (varför göra ett projekt åt gången, när man kan göra flera!?), håller vi på och organiserar om Alicias två rum. Och varför hon har två rum hänger ihop med att vi var familjehem 2017. När vår andra lilla tjej flyttade sa jag till Daniel att det rummet som hon hade, måste fyllas med barn och aktivitet omedelbart, nåt annat klarar jag inte av. Så det fick bli ett lekrum.

Det var så Alicia fick två rum i huset. Nu har det ena rummet blivit Alicias sovrum och som jag skrev en annan dag så ska det andra rummet hysa häng, musik och dans. Vi ville också få till extra sängplatser, då blev det en hörnbäddsoffa för ändamålet. Här kan förhoppningsvis både små och stora vänner trivas som ska sova över.

Soffan mäter 230 cm i bredd, men ser liten ut med två gigantiska gosedjur i. Sååå gulligt!

På väggen mittemot soffan finns ett litet lekhöng kvar som inte är klart och till vänster om soffan ska speglarna upp, som hon fick i födelsedagspresent. Där stod tidigare hennes säng och bokhylla. Här alltså… det ser lite öde ut ännu…

I andra rummet har det blivit en hår- och sminkhörna.

Sängbordet som Alicia fick i julklapp är på plats, ihop med Ty-samlingen.

Ja, det är så långt vi har kommit. Det är lite detaljer som ska på plats, någon ny matta och sånt. Alicia är jättenöjd och vi med! Så himla mysigt att göra barnrum för olika åldrar och olika behov.

Nu är tanken att få till lek, läs, sov, hår/smink, häng, gäster både dag och natt, dansyta, musik, pyssel och rörelse i de här två rummen. Läxläsning skulle gå att göra vid sminkbordet, men sådana saker sker vid köksön, barbänken, köksbordet och i vardagsrummet. Än så länge har hon inget behov av att sitta själv på sitt rum då. Det får vi i sådana fall ta den dagen det behovet kommer.

Och om någon undrar så är det de här två rummen som det är mest ordning i, alla dagar i veckan i hela huset. Vi la in en liten hög tvätt garderoben innan fotografering som jag hade lagt upp tidigare, annars som gjort för fotografering 🤗

Snart ny vecka, ha det bäst!

With love

Lottie

Gillar