Trädgårdsfix & växter!

Här kommer det utlovade trädgårdsfix- inlägget! Vi har planterat en del och en del är kvar. Fördelarna med att ha en stor trädgård är många. En nackdel är att man i princip kan släpa hem hur mycket växter som helst - de syns knappt! Tjugo Mårbackapelargoner kommer, bland annat, liksom försvinna här. Men kul är det!

Jag hade kvällsmöte ikväll, så vi tog en runda i trädgården innan det var dags för nattning.

Tre krukor med penséer har fått ett par nytillskott av murgröna och en salvia som jag glömt namnet på. A-L köpte den i blå/lila till Villan. Jag tyckte det var så fin, nu köpte jag den i vitt! Supernöjd!

Vi har planterat fyra balkonglådor med pelargoner. Två är uppsatta. De andra två ska upp på balkongräcket, överliggaren till räcket är på gång. Sen ska lådorna upp.

Innan pelargonsättningen, planterade vi ut penséerna som var i balkonglådorna, i rabatten runt dammen. Jag vill ha rosenbräcka där, men det har varit omöjligt att få tag på i år. Vi la lite blodmjöl runt blommorna, för att avskräcka djur som gillar dessa delikatesser. För några år sedan gjorde jag likadant utan blodmjöl... morgonen efter fanns det inte en enda pensé kvar. De var uppätna allihop!

Salvian vi satte vid dammen för ett tag sedan verkar trivas alldeles utmärkt.

Rengöring av mur. Man behöver verkligen inte fundera på vilken del av muren som är rengjord...!

Att det kan bli så fint, bara med en stålborste!

En riktig favoritblomma för mig är hortensia. De här två snyggingarna ska få pryda vår trapp tills vi har bestämt hur vi ska göra i ordning framsidan av huset (efter ett litet utbygge, får visa det en annan dag).

Såg att lavendeln vi planterade är på g att blomma. Rhododendron som jag visade här om dagen har slagit ut i full blom!

Det är så häftigt att vi ska vara hemma här i sommar och njuta av det vi gör. För er som inte känner mig, så är det tio år sedan vi ”firade sommar” hemma senast. Vi sålde vår lilla stuga på västkusten i somras, Därför är det mycket vi vill fixa till här. Det har ju inte varit sommaraktiviteter här på länge. Det är verkligen jättekul att det blir ordning igen!


Ha det så bra!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer