Tips på enkel smörgåstårta & så lite bullbak!

Det snyggaste - och även bland det godaste - vi gjort i köket i helgen, är en smörgåstårta som är väldigt enkel att göra. Vi använde oss av Hönökaka. Det går bra att ta vilket bröd som helst av lite tunnare sort.

Mellan bottnarna la vi en fyllning av två burkar tonfisk, en stor hackad rödlök, ett par rejäla klickar créme fraiche, salt, citronpeppar och vitpeppar.

Ovanpå lager två med bröd, la vi en röra av créme fraiche, röd caviar, dill och vitpeppar.

Sen frilansade vi! Sallad, ägg, räkor, lax, caviar, dill, citron, gurka, tomat. Det är ju bara att ta det man tycker är gott och som man har hemma. Jag tycker det är bra att ha räkor i frysen. Det är bra även till en snabblunch om man vill ha en röra till avocadon eller till den bakade potatisen.

Jag och A har bakat 60 bullar! Vi gjorde ett nytt recept för tredje gången, men lyckades få alldeles för stora bullar den här gången också. Ska göra ett sista försök! De är nämligen väldigt goda. Kanelen råkade ta slut. Högst olämpligt när man just håller på att baka kanelbullar! Men vi löste det med att göra en kombo; kanel- och vaniljbullar (tog i vaniljsocker). Det blev ett väldigt lyckat test, det kommer vi att göra igen! Men som sagt, snygga är de INTE...

Men det är hon som bakar dem!

Det kommer mer från helgen, det här var bara från köket.


Ha en ny fin vecka!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer