Tips på barnsemester i Falköping - del 1

Idag har jag och A testat Mösseberg i Falköping; här kan man alldeles gratis besöka en jättefin djurpark som också har lekplatser (dessa testade vi inte, då det var för mycket folk där), leka/träna i ett utegym, bada i en jättefin sjö (fanns en u-brygga som delade av grunt vatten för de minsta och en vildmarkslekplats som vi verkligen rekommenderar (där fanns också en ”grillkåta” utan väggar). Utöver detta fanns olika motionsspår och en bana för frisbee-golf (discgolf), möjligen att det kostar pengar där, det har jag inte koll på.

Det finns även en camping med stugor, restaurang och annat på Mösseberg.

Vi började med djurparken. Det går att smyga yttervarv runt parken om man har behov av att distansera sig. Ibland inväntade vi andra för att slippa mötas och i värsta fall får man hålla andan!

Jag har en dotter som har blivit en djurvän av stora mått. Hon ville på riktigt ha med nästan vartenda djur hem! Vid hönsen och schetlandsponnyerna hade vi kunnat stanna hela dagen. Tur att inga djur är till salu!

Här kommer ett gäng bilder!

Dovhjort!

Gutefår!

Som sagt... det fanns ett par lekplatser där också!

Fjäderfä av olika slag!

Det var verkligen en jättemysig liten djurpark. Kan bara inte riktigt förstå att det är gratis! Känns ju nästan kriminellt att gå in...

Åsnor!

Schetlandsponnyer!

Utkikstornet (som är stängt i sommar) invigdes 1903, då kostade det 25 öre att gå upp och njuta av utsikten.

Vi åkte vidare... det kan du läsa mer om i nästa inlägg! Djurparken kan vi rekommendera å det varmaste.

Sov gott!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer