Tack! Tomtejakt! Nytt recept!


Kära ni, vilken fantastisk respons jag har fått på mitt förra inlägg! Tusen tack alla påhejare, dela-egna-erfarenhet-människor och alla andra! Kom ihåg att berätta för den som skulle kunna ha nytta av inlägget.

Ikväll har jag och Alicia (Daniel har jobbat) varit med mormor och morfar på Tomtejakt i butiksfönster i Vara Småstad. En promenad för att hitta nummer och för att vinna priser. Perfekt utflykt i dessa tider, med avstånd förstås!

Det fanns en massa fina skyltfönster! Jag kom på efter ett tag att det kunde vara kul att fota. Så håll till godo med några av godbitarna.


Grisen och mannen är gjorda i marsipan!! Coolt!

Leksaksaffären hade både fint fönster och på baksidan fanns en hel selfiestudio!

Supernöjd med dagens utflykt. Man kräver inte så mycket under en pandemi. Före pandemin längtade man till semestrar både i Sverige och utomlands... nu funkar en Tomtejakt ☺️ Rätt härligt ändå.

På tal om tomtar. Den där nyinflyttade Nissen lämnade det här i natt...

Recept på kolafyllda pepparkakor. Vi tog en bakpaus efter lunch och provbakade.

Vi gjorde ca 15 glutenfria och 15 ”vanliga”. Vi gjorde på ”köpedeg”, man vill ju inte slösa hemmagjord pepparkaksdeg ifall det inte blir gott!

Vanliga till vänster och glutenfria till höger.
De fick en härlig konsistens, mjuka och sega inuti och krispiga utanpå. Goda, men nej. Av hemmagjord deg gör vi riktiga pepparkakor även i fortsättningen.

Det var lite vad vi har gjort här idag.

Må gott!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer