Strömstad - Vann - Strandflickorna - del I

Ett antal år på läslovet (tidigare höstlovet) har vi åkt på charterresa och ifjol åkte vi till Paris. Vi har åkt ihop med Sofia och hennes tjejer Clara och Filippa. I somras tänkte vi att vi nog skulle våga oss upp till Stockholm under läslovet. När pandemin började spridas igen, ändrade vi snabbt den tanken. Vi drog mot västkusten istället. Det slutade med en roadtrip på fyra dagar från Strömstad, vidare ner till Brastad och som avslutades i Lysekil. Kan verkligen rekommendera västkusten på hösten när det är mycket mindre turister än under sommaren.

Vi bokade bara ett par dagar innan, så det gick inte att välja och vraka hur som helst. När jag fick tag på två rum på ett Scandic-hotell i Strömstad och telefonisten levererade ett pris och direkt prutade 20% (utan förfrågan), sa jag till de andra att jag svarar inte för standarden på detta hotell... Jag hoppas sängarna håller ihop. Men oj, vad fel jag hade!!

Scandic Laholmen i Stömstad! Jättefint! Jättefin service! Havsutsikt! Och vilken sanslöst god mat!!
Jag hade ju hyfsat rigorösa önskemål om placering av två familjer i restaurangen på kvällen, avstånd, frukostservering och en del annat. Inga problem med nåt. På kvällen fick vi nästan en hel del av restaurangen för oss själva. Sittandes vid två olika bord, fast ihop, så vi lätt kunde prata med varandra.

I de stora fönstren bakom D och A såg man ut mot havet och Strömstad. Jättefint!

Oxfilén till vänster kan vara den godaste oxfilé jag har ätit på restaurang. Den ser inte så märkvärdig ut, men guuuu så god!!
Äppelpajen i mitten var bland de bättre, meddelade de i vårt sällskap som åt den. Vid det här laget i middagen fick vi liksom inte ihop denna goda mat och att vi var på ett Scandic-hotell. Må hända att vi har gamla fördomar, de är i vilket fall som helst bortblåsta nu. Det visade sig att hotellet har ett samarbete med en dessertmästare som har utbildningar runt omkring i världen och 400 000 följare på Insta! Någonstans där klarnade standarden på maten...

Frukosten serverades vid sittande bord. Om jag minns rätt satt ett par till i samma restaurangavdelning (den var lika stor som en rejäl restaurang) som oss. Vi fick varsin tallrik med bröd, smör, ost och pålägg. Sedan fick man en frukostmeny att beställa ifrån; yoghurt, pannkakor, omelett och annat. Ett system jag lätt skulle kunna vänja mig vid.

Både på söndagen och måndagen var vi på Nordby Shoppingcenter. Ett shoppingcenter som i första hand är byggt för målgruppen norrmän och som nu i det närmaste går på knäna. Gränsen är ju stängd som du säkert vet. Första gången vi var där (det kommer ett annat inlägg om det), berättade en butiksanställd att de kunde ha öppet en hel dag och att det inte kom in EN enda kund... så ledsamt...
Parkeringen ekar öde och jag gissar att det var den mest Corona-säkrade shopping som gick att uppbringa innan restriktionerna att inte vistas på shoppingcentrum gick igenom.

Hur som helst var det toppenfint att träffa tjejerna igen!! Tacksamt att de inte har några som helst problem med avstånd och helt och fullt förstår mig som är i riskgrupp. Känner mig heltrygg med dem ❤️ Å lika kul som vanligt förstås!! Det händer ju konstant saker när familjen S-born är med som ger anledning till skratt! 😅

Fler bilder från resan kommer i nytt inlägg.

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer