Söderut - Ronneby brunn!

Efter att varit isolerade hemma sedan i mars (förutom dagsutflykter), har vi i kväll tagit oss ända till Blekinge. Det har varit ganska mycket mer planering än vad det brukar vara att åka på semester, nu när vi inte kan bete oss riktigt som vanligt. Vi har hyrt en stuga vid havet som vi ska ”sprita av” och utgå ifrån. Dessvärre får vi inte stugan förrän imorgon, så i natt bor vi på Ronneby brunn. Jag hade fullt sjå att förklara för receptionisten att vi inte skulle ha trerätters och lunch 😅 Bara ett rum tack!

Jag har bland annat beställt mat på Willys i Karlskrona mellan 18-21 imorgon fredag, eftersom vi inte får stugan förrän imorgon och inte har tillgång till kyl förrän då. Vilket gör att vi får kolla in Karlskrona imorgon, eftersom det inte fanns online-shopping i de andra orterna vi ska besöka. Vi har fått låna Louises och brorsans kylväska som går på cigarettuttag i bilen och el i natt, så vi har kvällsmat och frukost... 😅 Ja, det var bara lite av planeringen, men värt, bara vi kommer iväg några dagar. Tur man är före detta projektledare... skratt!

Jag vet inte hur många mellanmål och fikastunder vi har haft vid bagageluckan på vår bil den här sommaren, men det är otaliga. Vi har blivit mästare på att svänga av rutten och snabbt hitta ett bra ställe. Vi har dessutom undvikit offentliga toaletter hela sommaren, så det är ett antal faktorer som ska stämma vid de här stoppen. Eftermiddags-stoppet idag såg ut så här!

På första bilden ser man kylväskan som alltså går på bilbatteriet (12V) när bilen är igång och som vi sedan har satt i vanligt eluttag (220V). Himla finurligt! Tror vi vi ska investera i en sån om livet ska fortsätta så här.

Ronneby brunn! Det är rätt så häftigt att människor har kommit hit ända sedan 1705 för att koppla av och förbättra hälsan. Förr kom man till denna kurort för att dricka litervis med hälsovatten. Vi har inte sett så mycket av stället än, möjligen att ett visst underhåll skulle behövas. Vi bor fint och stort, men toaletten läcker och när jag öppnade kylen stod det fullt med vatten i botten som rann ut.

Detta är bara en del av den byggnad vi bor i. När jag tog fotot på Daniel och A, kom det just förbi en väldigt söt hund, som en kvinna var ute och rastade. Därav A:s fokus på något annat än fotografen 😅 Idag stod hon hos sin mormor och klappade en fjäril en lång stund! Denna djurvän! Jag visste inte ens att det var möjligt!

Nere vid parkeringen var det väldigt fin miljö!

Hotellet har vidtagit ett antal väldigt bra åtgärder när det kommer till Covid-19. Bland annat skickade hotellet ut ett sms igår att de vill att endast en person per sällskap går in i receptionen och checkar in, med rekommendation om var övriga i sällskapet kan vänta ute. Det första jag ser är en familj med mamma, pappa, tre ungdomar och en farmor/mormor som alla står i kö för att köpa TRE glassar! När de ser mig komma in med munskydd på, kom farmor/mormor på att nu gjorde de nog inte rätt och letar upp närmsta handsprit-station (något förvirrad reaktion) efter att ha läst på den STORA trottoar-pratar-skylten som de stod precis bredvid. Men hon hoppade över att läsa att de flesta i hennes sällskap skulle vänta utanför. Hon fick med sig ett av barnen i alla fall till en annan del av lokalen. Hur svårt kan det vara!? Hon var för övrigt en bra bit över 70.

Näste man i tur var själv, men han hade tydligen problem att prata med receptionisten genom den genomskinliga plexiglasskivan. Så han rundade den snyggt genom att sticka in huvudet vid sidan om! Då höll jag på att börja skratta! Kom sen på att det gick ju alldeles utmärkt så länge det var utan ljud - det syns ju inte bakom munskyddet! En sak är extra bra med munskydd, folk håller avstånd!

Hur som helst, vårt rum!

Jag ”spritade av” stället och sen körde vi räkfrossa med min mammas hjärtformade hembakta bröd! Gott och supermysigt!!

Hemma har vi inneboende, så inga tjuvar göre sig besvär! Så ni får hänga med på våra dagar här nere. Nu ska jag sova, imorgon har vi en härlig dag framför oss!

Sov gott!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer