”Snabbmat”!

Snabbmat i sin egentliga mening försöker vi avhålla oss ifrån för det allra mesta. Men ibland behöver ju lunch och/eller middag gå snabbt. Jag vill slå ett slag för två snabba rätter. Det ena är egengjorda hamburgare. Magiskt gott! Ska erkänna att jag inte äter halvfabrikat på hamburgare - jag tycker de är vidriga... Sorry! Jag vet att många älskar halvfabrikat.


Jag tror man kan ta nästan vilket recept på hamburgare via nätet som helst. De jag gjorde i veckan innehöll färs, lök, salt och peppar. Ett ägg slank i också, då jag råkade glömma att det inte var biff jag gjorde... jag har tidigare även gjort med lite sting i, bland annat med sambal olek. Det blir liksom gott hur man än gör!

En egenrörd créme fraiche-dressing, bröd och lite grönsaker, sen är man hemma liksom.

En annan dag i veckan när jag ville lägga tid på annat än matlagning, kokade jag spagetti. Till det gjorde jag en snabb laxpastasås; jag stekte tärnad laxfilé som jag kryddade med salt och citronpeppar. Sen stekte jag på champinjoner på burk och rödlök. Hade jag haft squash hemma hade jag slängt i det också för att få i mer grönsaker. Sen kan man frilansa med såsen; tillsätt créme fraiche, grädde, mjölk eller vad du tycker. Smaka av med salt och citronpeppar. Lägg på färska tomater i klyftor och klipp över dill. Lite färska grönsaker till det - klart!

Missade ta på upplägget, så det fick bli en bild på resterna!

Har du något bra ”snabbmatsrecept”?

Vi hörs snart igen!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer