Snabbaste kastrullkakan & när det inte blir som man tänkt i köket...

Jag har bloggat om en kastrullpaj som man snabbt rör ihop och som ger minimalt med disk. Supergod smet också!
Vi har sportlovsvecka (även om Daniel och jag har jobbat i skift här idag) och ikväll blev A och jag på bakhumör. Vi testade ett nytt recept på en kastrullkaka. Rekommenderas om man har bråttom. Man rör ihop några få ingredienser i en kastrull, häller ut i form och slänger på lite bär eller vad man känner för. Receptet kommer från Fredriks fika:
https://fredriksfika.allas.se/kastrullkaka

Vi gjorde den glutenfri och kommer testa att ha den något kortare tid i ugnen nästa gång och möjligen en och en halv sats till en pajform. Minst 3 dl bär rekommenderas också.

Vi bakade även en Sverigekaka. Undra just varför den heter det!? Det är i alla fall en sockerkaka med en god vaniljkräm emellan. Receptet vi gjorde efter hittar du här:
https://fredriksfika.allas.se/sverigekaka-klassikern-som-alltid-ar-ratt
Det är alltid betydligt mer utmanande att baka glutenfritt, så utseendet kan bli - ska vi säga - varierande när man gör något första gången. Så även med detta recept. Med vetemjöl brukar den här kakan bli slät och fin.
När den kom ut ur ugnen var den hög, men sen blev det håligheter inuti. Så när jag skar den och la ihop den blev den som ett månlandskap! Skratt! Men smaken var det inget som helst fel på! A tyckte det var bland det godaste hon ätit 😅 Det mörka på sockerkakan hade fått lite kola-nötig-smak. Gott faktiskt.

Ja, allt blir ju inte alltid som tänkt, men det kan ju bli bra ändå!
Må gott!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer