Slottsskogen Göteborg!

Idag blev en annorlunda arbetsdag på resande fot, en dag som egentligen skulle varit på kontoret. Dealen var att Daniel skulle åka med bilen till Bilia i Trollhättan på förmiddagen. Jag skulle bli hemmavid med jobb och möten. Och ha hand om A förstås. Vad vi inte visste var att Daniel skulle få en tid för magnetröntgen av sin ena axel med bara några dagars varsel. Kalendern var ju delvis bokad redan innan. Av olika anledningar skulle jag och A med. Så imorse packade vi in familjen, dagens arbete, en del skolarbete, lite att äta, extra kläder och en del annat i bilen. Som ett litet kaos! Haha!

Jag har haft digitala möte i bilen, jag har haft oändligt många telefonsamtal och en del annat jobb. Spännande att få ihop det liksom. När bilen var inne, gick vi en promenad (och jag pratade en del i telefon). Det är inte varje dag man promenerar med familjen i ett industriområde i Trollhättan! Fniss...

Jag jobbade vidare och vi åkte mot Göteborg. Daniel skulle till Haga och min plan var att jag och A skulle kunna hänga i Slottsskogen i några timmar från lunch.

Vi var på Göteborgs Naturhistoriska museum för några år sedan, annars har jag inte satt min fot i närheten av Slottsskogen tidigare. Men dit kommer vi gärna tillbaka!

Man kan riktigt känna alla romantiska promenader som har tagits där. Idag kände man snarare vindpustarna av alla löpare som swishade förbi med jämna mellanrum. Vi gick omvägar för att inte vara i närheten såklart!

Daniel var med oss på lekplatsen ”Plikta”, före han tog en promenad till Haga. Vi har aldrig varit på en större lekplats! Det var som flera lekplatser på samma område. En fröjd för vilken barnfamilj som helst!

För dig som inte har varit där kan jag berätta att bilderna ovan visar bara en liten, liten del av allt som finns att göra på lekplatsen.

Innan Daniel gick, tog vi fram fikakorgen vi hade med oss. Vi har haft strålande fint väder hela dagen. Så himla härligt verkligen!

Sedan drog jag och A vidare. Jag hade läst att det finns djur i Slottsskogen. Fast jag hade inte hunnit fördjupa mig något vidare i det. Så vi blev överraskade när vi först stötte på sälar!!

Förresten! Promenaden Slottskogen runt var så vacker, fast jag ska erkänna att större delen av den, ägnade jag åt jobbsamtal.

När vi stod där och kikade på den ena sälen efter den andra, hör vi helt plötsligt att en mamma säger att de ska gå till pingvinerna!
- Pingvinerna!!??
Då vaknade både jag och A till! Det blev både pingviner och en del annat för vår del!

Svensk gul anka. Några dunbollar. Ser du ungarna mellan björkstammarna!? Jag fick sån påskfeeling!

Fler telefonsamtal på vägen när vi gick Slottsskogen runt. Vi kom tillbaka till lekplatsen, precis innan upptäckte A ännu fler träningsredskap. Jag pratade vidare, men ett par foton blev det.

Miljön är som sagt magiskt vacker. Som ur en saga på sina håll!

Den något ”annorlunda arbetsdagen” tog slut och när vi begav oss hemåt, blev det mer skolarbete i bilen.

En härlig dag, även om den varit lite ryckig. Jag gillar ju egentligen bäst när vi har sådant här planerat så jag kan vara en helt närvarande förälder. Nu fick det bli en bonus det som blev. Känns rätt ok faktiskt, men det kommer definitivt inte bli en vana. Nästa utflykt ska jag ta semester!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer