SKOGSMULLERIKET - åk dit!

Jag gillar aktiva skollov, som tur är gör även A det! Ska strax berätta om Skogsmulleriket...
Vi startade dagen med en tipspromenad ihop med Anna och Lowa i byn. Tydligen har kyrkan detta upplägg på ett antal orter i kommunen. Det tog en stund innan vi hade hittat alla frågor, pratat och ätit dumleklubba.

När vi kom hem hade Daniel gjort laxsida. Ja, lite bortskämda är vi med all mat han lagar!

Sedan drog vi mot Skövde och Billingen igen! Denna gång till Skogsmulleriket som är en kortare vandring runt Åsbotorpsjön för barn. Spännande även för de vuxna som är med.
Vi parkerade vid utkiksplatsen jag visade igår.

Om man vill när man går den här slingan, kan man ladda ner en app och när man tillåtit åtkomst för kamera under telefonens inställningar, kan man rikta telefonen mot små skyltar (som den till vänster här nere). Då dyker Skogsmulle och hans vänner upp på skärmen och pratar med barnen.

Sen är det idel möte med Skogsmulle och hans vänner. Man kan både leka, lära sig saker, gå in i de små husen och en del annat. Riktigt bra genomtänkt. Sånt gillar jag!

Längs vägen fanns grillplatser och utkiksplats. Just här nere på bilden blev det bråttom efter en liten skogsmus (en riktig alltså) som sprang med blixtens hastighet...

Ljuvlig utsikt!

- Så här lekte barn förr, sa jag till A.
Det gällde att få fart på pinnarna och sedan springa igenom utan att nudda pinnarna.

Här kommer i snabb takt ett rymdskepp, en grotta och en bäverhydda!

Det här funkar från barnvagnspromenad och upp i 10-årsåldern skulle jag gissa. Perfekt aktivitet som jag rekommenderar varmt i den här tiden när restriktionerna reglerar vad vi gör. Jag rekommenderar den i vilken tid som helst förresten!

Idag blev det lite bråttom när vi skulle iväg och inte hittade jag rätt ”utflyktsporslin”, så det fick dessvärre bli gamla plastmuggar... kändes så där mitt i Skogsmulletänket. Sen kan det ju vara svårt att packa snabb-matsäck. Men jag slängde ner lite kex, smör, frukt och hemkokt jordgubbssaft. Vi överlevde gott!

Innan vi åkte hem letade vi rätt på Billingebacken. Det var stängt just när vi var där, det var kvällsåkning på gång.

Förresten! Missade kåtan...

Älskar såna här dagar! Njuter varenda sekund.

Fin helg!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer