”Skattjakt” & motivera barn till promenad!

A är en omtänksam liten människa, till exempel gillar hon att fixa överraskningar. Igår efter maten tyckte hon att vi skulle fixa en skattjakt till Daniel. Han fyllde ju ändå år. Det blev en skattjakt där man får följa ett snöre som är virat runt olika saker. I slutet av banan fanns en kista med lite lördagsgodis.

Efter ett halvt varv på nedervåningen och ett helt på övervåningen hade A gömt kistan väl i vår walk-in-closet! Älskar den här bilden.
Vad var det jag skrev för några inlägg sedan.... ”göra det bästa när man ändå gör”. Här får man väl lägga till; ta inga genvägar heller!

Idag har vi varit ute och gått i ett par, tre timmar. Ja, gått... vi har gjort mycket annat också. Det började med att vi skulle gå en vanlig promenad. A gillar all rörelse, men hon tycker att just promenader är lite trista. Som så många andra barn. Jag tänker att då får man göra promenaderna intressanta. Vi körde en klassisk bokstavslek på vägen. Vi stannade vid den så kallade trollstenen, prövade att springa upp på ett bollplank, kollade in vattenhålor, testade en gammal gungställning och hittade ett bra klätterträd - bland annat. Jag brukar inte alltid berätta innan vad vi ska göra, utan improviserar utmed vägen. Det gäller bara att hitta olika vägar och nya saker att upptäcka.

I slutet av promenaden tittade vi förbi mamma och pappa. De var precis på väg ut på promenad. A måtte ha tyckt att det var kul, för hon hoppade jämfota och frågade om vi kunde följa med på deras promenad också. Så det gjorde vi såklart och den promenaden blev ännu längre... 😅
Vi var i ”hemma-skogen” idag och minimiljöerna har kommit även hit.

Rätt som det var, tittade solen fram!

På den promenaden gick vi på asfalt, grusväg, i skog och över jordbruksmark bland annat.

Efter all frisk luft gjorde vi något som vi inte är så bra på här; vi myste ner under mjuka filtar i soffan, åt hemmapoppade popcorn och sträcktittade på ett par naturprogram - mitt på blanka eftermiddagen! Mysigt faktiskt!

Sen tog jag och A fram en av hennes julklappar och slog knopar.

Spännande tyckte vi!

Vi hörs snart igen!

#bestofnouw

#nouw30daychallengeWith love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

Vilken bra ide !

nouw.com/vardagsarlighet
bysborn
bysborn,

Tack för fina ord! 🙏🏼✨

nouw.com/bysborn
isvarmt
isvarmt,

En riktig friluftsunge verkar det som, vad kul! 😃

nouw.com/isvarmt
bysborn
bysborn,

Kan man nog säga... hon gillar rörelse; hoppa, klättra, gymnastik, hinderbanor, allt möjligt! Vi har dragit med henne på lekplatser och aktivitetsland både ute och inne sedan hon började krypa 🙈🤗

nouw.com/bysborn