Skaldjursplatå!

Det är tveksamt om en fredag kan börja och sluta bättre än den här fredagen. Den startade med motion och slutade med skaldjursplatå! Mitt mål vid nyår att spendera mer tid utomhus, går som på räls när det är vinterväder ute. Blir ni för trötta på alla dessa vinteraktivitetsbilder får ni ropa till!
Jag säger som min vän Sofia:
- Jag kan inte få nog av bilder med sol och snö!
Och idag var det sol när vi beträdde isbanan! Vilken morgon!

Jag kastade mig in i digitalt möte med mina kollegor när vi kom tillbaks på förmiddagen. När det var dags att ta helg fram på eftermiddagen, drog jag in till vår lilla småstad för att köpa skaldjur till kvällen. Jag fick ett ryck att köpa semlor till Daniel och A från Conditori Nordpolen också. Man kan säga att mottagarna blev överväldigande glada! Skratt... jag tror knappt att de hade blivit gladare om jag hade överraskat med en resa.
Ja, de är inte speciellt svåra att göra glada som ni märker. Möjligen att det visar hur himla sällan vi har köpefika, om man lägger ihop det med de uppskattade gifflarna och prinsesstårtan härom dagen.

Den lilla semlan är en prinsess-semla. Det är en mindre semla täckt av marsipan och med sylt och vaniljkräm i. Gissa vilken liten prinsessa som gillade den!?

När jag ändå är inne på ett rosa tema, ska jag passa på att visa en sån himla fin grupp som vi fick av Anna-Lena och Peter på nyår!

Sååå snygg! Tror att jag bestämt ska kolla med butiken om de kan stoppa i lite torkade blommor i den. En trend som verkar pika igen!

Hur som helst! Ni kanske minns att jag fick ett efterlängtat fat i tre våningar i julklapp... jag har LÄNGTAT efter att göra en skaldjursplatå på det fatet. Ikväll var det dags. Möjligen att jag hade kunnat planera det något bättre och köpt hem citron och lite andra ingredienser man kan behöva till en platå, men jag fick ju ett infall bara, så jag tog vad vi hade hemma! Så här blev den:

Havskräftor, krabbklor, räkor, Caviar, egenrörd vitlökssås, Nordpolens surdegsbaguett, lite frukt och grönt. Detta blev det ihop med ett program som alla tre i familjen faktiskt gillar; Talang! Jag har inte varit speciellt förtjust i programmet tidigare, men det har gjort programmet gott med en delvis ny jury, producenter som har hittat sevärda talanger, ett tempo som passar formatet och att man numera hoppar för många dåliga performance. Riktigt bra faktiskt!

Ha en fin, solig och vintrig helg!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer