Silverfallen & Kata Gård!


För några dagar sedan gjorde jag, A och mormor till A, en utflykt till Silverfallen och Kata Gård som ligger i Skara kommun. Eftersom både vi och mormodern har isolering på schemat åkte vi i olika bilar och höll oss på några meters avstånd. Vi åkte den otroligt vackra Vallevägen med blommande körsbärsträd i tusental! Magiskt! Rekommenderar både Vallevägen och Silverfallen!

Silverfallen är alltså ett vattenfall som tar sig 60 meter över bergskanten.

Vi åkte vidare mot Varnhem och Kata Gård. Om du vill läsa mer om Kata Gård kan du göra det här: http://vastergotlandsmuseum.se/kata-gard-varnhem/

En informationsbyggnad (från 2017) möter historien om kvinnan Kata som härskade på storgården under vikingatidens slutskede. Innan munkarna kom på 1100-talet.

Vi var här en vardag, vilket gjorde att vi var ensamma vilket passade oss utmärkt.

Ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor, med utsikt mot Varnhems klosterkyrka.

Jag förstår om arkeologi, kyrkor, munkar och ruiner inte låter så spexigt för alla, men det är faktiskt väldigt intressant! Vi gick förbi klosterruinen också. A tyckte det var lite intressant vad munkarna hade alla rum till, så det gick vi igenom.


Jag hade en tanke på redan i vintras att vi skulle utforska vårt närområde lite mer. Det blev ju mer passande än vad jag kunde tänka mig. More to come!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer