Showvecka!

What a good week!! Trettonhelgsshow med Magnus Carlsson och Mariette! Galet duktiga artister. Dessutom är de extremt enkla att jobba tillsammans med; flexibla, snälla och positiva.

Vi är tre i vårt produktionteam; jag själv, Anna-Lena och Peter. Mina kära kollegor står på scenen och spelar med den äran medans jag ägnar mig åt regi, ingångar, utgångar, staging, scenografi och lite annat. Allt visuellt är mitt ansvar. I år arbetar vi med en ny ljusdesigner, då den vi tidigare arbetat med har börjat nytt jobb under pandemin. Vi har också nya dansare och koreograf, då hon som tidigare ansvarat för den delen är höggravid. Livet kommer emellan kan man säga.

Vår nye ljusdesigner har ett galet häftigt cv; han har bland annat turnerat med Celine Dion. Vår nya koreograf har tidigare signat ett kontrakt med en av USA:s bästa byråar och sedan dansat på de stora scenerna ”over there”. Andra meriter på scenen denna gång har personer som ni annars ser i Lotta på Liseberg, Bingolotto och andra tv-produktioner, turnerande med våra mest kända artister, en tidigare kapellmästare i Diggiloo, studiomusiker på kända plattor och en hel del andra meriter. Den samlade kompetensen på artister, musiker, kör och tekniker går inte att sammanfatta i några rader. Galet bra!
Dessa levererar i Vara. Coolt.

Vi levererar ett omfattande format av show i förhållande till reptid. Andra produktioner i liknande format repar (repeterar) i veckor före premiär. I måndags klockan 17 var första gången alla solister, kör, musiker och dansare träffades samtidigt för första gången. Ljud- och ljustekniker var fortfarande inte med, då de hade byggdag på konserthuset. Där byggdes det scen, sattes upp ljus och ljud hela dagen och kvällen.

Det kallas prodrep den repetitionen vi hade i Villan på måndagen. Vi startade redan vid lunchtid och från och med då fram till att premiären har varit, har jag min allra mest hektiska tid. Är det några frågetecken, något som inte är uppstyrt, någon som inte vet vad den ska göra eller säga, så är det jag som inte gjort mitt jobb. Vi lämnade Villan vid tjugo i ett den natten, efter att både jag själv och tillsammans med de andra uppdaterat setlist med detaljer för nästsista gången. Nästa natt uppdaterade vi den igen. Som det ska vara, showen utvecklas in i det sista.

Peter skriver alla arrangemang. En omgång noter till varje instrument, till varje låt. Allt musikaliskt har Anna-Lena och Peter ansvar för. Anna-Lena är t ex grym på att få till en röd tråd mellan låtarna i showen. De hjälper såklart till med det visuella också, liksom jag numera är med och tycker till om låtval. Vi är verkligen ett bra team som kompletterar varandra. Och vi gillar verkligen att jobba ihop!

På tisdag morgon gick vi in i Vara Konserthus. Då var det dags för soundcheck och genrep. Vi hade några ”alla-nummer” som skulle köras igenom först. Alltså nummer när alla är framme på scenen samtidigt, eller växlar. Sen körde vi genrep, alltså rakt igenom akten med tänkta kläder bland annat, för att se att låtarna sitter, allt synkar, justera placeringar, övergångar och annat. Det är svårt att förklara hur mycket jobb det är bakom. För om allt är rätt gjort ser det väldigt enkelt ut när det är skarpt läge. För mig är det en balans i hur små detaljer jag ska gå in och pilla i. I år gjorde vi ett uppskattat nummer ”You raise me up” med fem grabbar sittandes på barpallar. Det sista jag gjorde i det numret var att byta en vänsterfot till en högerfot på en av killarna som lutades mot pallen och byta mic-hand på en annan. Så här såg numret ut i show senare.

Tisdag kväll blev bara halvsen. Om jag minns rätt var vi i säng mellan elva och tolv någonstans.
På onsdag, trettondagsafton, var det dags för premiär och dubbla shower. Känslan för mig när premiären går igång är magisk! Oftast vet jag att allt kommer gå bra, att alla vet vad de ska göra och när. Jag har ibland sagt att det är som en förlossning och vid premiären släpps babyn fri och ska klara sig själv. Lätt, när vi jobbar med både rutinerade och sjukt begåvade människor.

Bilden jag såg framför mig på trettondagsafton var när Peter, Anna-Lena och jag satt i Villan för några månader sedan med ett helt tomt, vitt papper och sa till varandra:
- Vad ska vi göra den här gången då? ✨
Å så bli det så här:

Bara ett litet, litet axplock av två timmar show förstås. Men en glimt. Fler inlägg kommer, med lite fler bilder.

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar