Plötsligt vet man!

Jag anser mig vara ganska snabb i vändningarna när något ska beslutas. Men en sak har jag sovit på många nätter nu. Typ ett år eller två. Att vissa saker ska ta sån tid! 😅

Det handlar om hur vi ska planera och göra entremiljön på framsidan av vårt hus. Både när vi byggde in trappan och målade om huset, fick en och annan växt stryka med i de gamla rabatterna. De rabatterna, som gjordes på 90-talet, hade ändå passerat bäst-före-datum kan man säga.

Vi har pratat om att stenlägga, gjuta, stenlägga igen, mur, form på trapp, rabatter/inte rabatter intill huset, grus, höjder, växter, blommor, andra dekorationer och jag minns inte allt vi försökt få ihop med vad som finns sedan tidigare. Jag vill att entrén både ska kännas modern och hänga ihop med gårdsmiljön från sekelskiftet 1800/1900.

Så helt plötsligt i veckan, mitt i högskolestudier dag två av tre när de flesta av oss var som mest slutkörda i huvudet! Då! Ramlade alltsammans ner i mitt huvud. Klockan 22.00. Jag vet inte vad som hände, men jag gick ut och mätte lite, gick in och ritade och klockan 23.20 hade jag en idé klar! Jag är fortfarande förvånad...

Jag har några inspirationsbilder jag tänker dela med er!
Den första är från Yayas blogg som bloggar här på Nouw.

Jag gillar det ljusa singlet mot de rostiga kanterna och de fina träden, Silverpäron, som brukar kallas Nordens olivträd. Så himla fint! Jag har haft span på just de träden en längre tid, men inte förrän nu kan de passa här.

Nästa bild har samma tanke fast med ett vitt grus och svarta kanter. Bilden kommer från expressen.se.

På benders.se hittade jag den ljuvliga bilden nedan. Benders har ett väldigt fint och stort sortiment om man ska stensätta. Ett toppenföretag som har sitt huvudkontor och ursprung på schlätta.

På något sätt skulle jag också vilja få ihop grusgångar och planteringar med ingångarna vid farstun och gamla mjölmagasinet. Jag tycker det är så fint med skifferplattor till exempel i grus, typ som på nästa bild som jag har hittat på Allt i stens hemsida.

Benders har också fina bilder på sin hemsida med samma idé!

Jag får återkomma till vad vi slutligen landar i, men just nu lutar det åt ljust grus (inte vitt), rostiga kanter, Silverpäron, dubbla rabatter på båda sidor, någon sittplats och galet mycket buxbom! Buxbom har många fördelar som att den är vintergrön och lättskött till exempel.

Vi hade buxbom på västkusten när vi hade stuga där, vi har det sedan tidigare på vår baksida, vi satte vid lekstugan ifjol och nu senast har vi satt buxbom vid Villan. Älskar buxbom!!

Önskar dig en god natt (eller god morgon om det är den tiden på dygnet).

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer