Piff på lekstugans altan & att få kidsen att äta grönsaker!

Vi piffade lite på lekstugans altan idag! Både jag och A har en väldigt rosa period.

Bordet och mattan kom igår. Puffarna tog vi ut från lekstugan och stolarna köpte vi för ett par år sedan. En stund efter det att jag hade fotat, kom solen fram. Då knäppte jag några bilder till!

Bordet monterade A och jag igår.

A bakade själv redan på förmiddagen. I eftermiddag när jag var på kontoret igen hade hon städat upp HELA köket på eget initiativ och bakat en kladdkaka. Inte illa av en 8-åring. Vet inte vad jag har gjort för gott för att få en så snäll dotter. Hon bakar dessutom himmelskt goda kladdkakor; så där spröda så det låter när man skär en bit och med ett väldigt kladdigt, mjukt inre. Vi provsmakade efter kvällens middag och frös in resten till helgen.

Hon gjorde sig en sallad ikväll (helst hade hon inte velat ha någon annan mat). Människa till att äta grönsaker!

Det är ganska mycket tomater i botten. Favorit sedan ett tag tillbaka! Det enda jag har gjort för att få henne att gilla grönsaker är att jag ibland har serverat grönsaker på ett fat, någon kvart innan middagen är klar. I så många färger som möjligt så det ser aptitligt ut. Och absolut inte blandat! Tanken är att man ska kunna välja; morot, gurka, tomat, majs, paprika i olika färger, broccoli och vad man nu har hemma. Jag har en teori om att precis när kidsen är som mest hungriga (gärna att maten är något sen också), är det lättast för dem att lära sig att äta grönsaker. Eftersom vi bara har ett barn har jag bara detta ovetenskapliga påstående att leverera. Det har i alla fall fungerat på ett barn. Jag gör samma sak om jag till exempel ändrar receptet på köttbullar. Har funkat nästan alla gånger; en liten provsmakning.


Mellan alla måsten har vi hoppat studsmatta (båda två, jag älskar’t), hängt med kaninen och hängt i och vid poolen. Och en hel del annat!

Vi har plockat massor av lupiner! Finns i mängd här. A har lekt florist. Det blev ett antal vasar som nu pryder bord både ute och inne.

Jag gjorde den här buketten i en ursnygg vas som vi har fått av vår fina vän Sofia!

Det var delar av vår dag!

Take care!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,
Färgerna alltså!
nouw.com/dreamandcreativity
bysborn
bysborn,
Håller med, ljuvliga!
nouw.com/bysborn