Perspektiv

Perspektiv.
Ett ord som blir viktigare och viktigare för mig.

Perspektiv på vad som faktiskt är viktigt. Vad som faktiskt spelar roll. Jag tänker på det varje dag, fast ur olika perspektiv. Jag pratar ofta med Daniel om det. Jag har även pratat en del med A om det.
Vad är viktigast i livet?
Hälsa, pengar nog att sätta mat på bordet, tak över huvudet, att finnas i något sammanhang och att hitta relationer som tillför något i ens liv. Och kanske framför allt relationer där man själv kan tillföra.

Det finns ju tyvärr många människor som bara tar energi i både privata relationer och arbetsrelationer. Ofta handlar det om att hitta det dåliga eller det som är fel. Jag funderar också en del på varför människan drivs av att hitta dåliga perspektiv när livet är fullt av fina perspektiv och perspektiv som borde uppskattas.

Jag har under 2021 haft människor i min närhet som varit/är allvarligt sjuka. Då ter sig verkligen all typ av skitsnack, nerrackande på andra och löjliga elakheter så ytterst fånigt. Ytterst fånigt.

Många vill älta negativa perspektiv. Stackars Daniel har inte en chans att älta något här hemma:
- Måste vi prata om det här igen eller detta har vi ju redan bestämt, säger jag blixtsnabbt.

Ja… jag kan säkert vara väl snabb, ibland kan man ju faktiskt prata om saker mer än en gång (fast sällan tänker jag 😅). Det kan ju till och med vara bra. Men älta, det är inte min grej, som jag nämnt tidigare.

Jag fortsätter att leva varje frisk dag - så nära frisk det är möjligt - som om den vore bland de sista. Leva nu! Och så tror jag ju stenhårt på som ni vet - att addera roligheter!

Det här skulle jag kunna skriva en halv bok om. Men jag avslutar med; låt världen få ett år med schyssta perspektiv, respekt för medmänniskor och en massa välförtjänt positivitet!

Bild från Picabay.

With love

Lottie

Gillar