Pepparkaksbak, hemskolning igen & pandemin!

Jag var klar med dagens arbete vid fem. Då hade Alicia väntat heeeela dagen på att få börja baka pepparkakor! I vårt hus bakar man inte bara pepparkakor hur som helst, det ska vara julmusik så köket vibrerar, mys med tända ljus och det ska drickas en massa glögg! Så det gjorde vi. Och dansade. Och sjöng. Ett helt vanligt pepparkaksbak hos oss helt enkelt.

Jag är som alltid, sen ganska långt tillbaka, assistent i köket.

Från och med idag kör vi hemskolning igen för A, eftersom spridningen av pandemin ökar i rasande tempo och jag befinner mig i två grupper på Socialstyrelsens riskgruppslista.

A har fantastiska lärare och rektor, som både förstår och är väldigt måna om att vi ska lösa hemskolningen på ett bra sätt. Jag VILL att hon ska vara i skolan, men jag vågar verkligen inte längre. A vill också väldigt gärna vara i skolan, men så ung hon är, förstår hon så väl varför hon är hemma. Jag har liksom inte velat ”kasta i ansiktet på henne” vad som kan hända om jag skulle få Corona, men en dag sa hon med sin allvarligaste röst:
- Du vet mamma, jag vill ju inte att du ska dö, det är därför jag detta.

Det gör ju onekligen ont i mammahjärtat att ens 8-åring ska behöva vara med och ta det ansvaret.

Jag har förstått att en ny hemskolningsdag var nära och funderade ett ögonblick på hur vi skulle kunna göra den till en glad dag!?
Lösningen stavas baka. Så förutom pepparkaksbaket har A gjort tre omgångar chokladbollar idag (de ska frysas!). Perfekt sysselsättning när jag satt i digitala möten och telefon.

Jag stänger den här dagen med flera riktigt glada besked under dagen och en ny affärsidé som verkar kunna få liv. Livet är spännande!

Ta hand om dig!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer