Ölands brygga!? Snarare Medelhavsfeeling!

Alltså, vi firar så mycket semester, så jag hinner inte blogga i samma tempo 😅

Nu har jag kommit till lördag kväll, efter skattjakt Visingsö runt och polkagrisbakning i Gränna.

Då det var mycket folk nere i hamnområdet i Gränna, googlade jag badplatser för att hitta något annat ställe vid Vättern. Jag hittade ”Ölands brygga” som ligger utmed E4 söderut. Perfekt! Tänkte jag. Men för att komma dit var man tvungen att först åka inåt landet i en båge och sedan mot Vättern igen. Det fanns alltså ingen avfart från och till E4:an i närheten. Vägen vi åkte på blev smalare och smalare, den blev till grusväg, som även den blev smalare och smalare. Till slut sa Daniel att blir vägen smalare nu så kommer vi inte fram. Då tog den slut istället 😅

Det var en bit att gå också.

När vi väl närmade oss badplatsen, tittade jag ner och blev verkligen förvånad! Det var en jättevacker stenstrand! Mer Medelhavet än Småland faktiskt.

Det var svårt att fånga på bild hur vackert det var. A sa att det var den finaste stranden vi varit på i sommar. Stenarna var runda och mjuka i formen. Vi intog kvällsmat och njöt! Längst bort både till höger och vänster eldades det.

Vi körde samma meny som vid lunch; pastasallad med kassler, tomater, gurka, majs, purjolök, avocado och en creme fraiche-sås. Enkelt och väldigt gott!

Ljuset var fantastiskt! Det ser ut som om jag har lagt filter på bilderna, men det har jag inte gjort.

Jag gillar nästa bild skarpt!

Vi tog oss tillbaka till parkeringen igen. Om du tar dig hit vid tillfälle; ta lätt packning, det är ganska brant tidvis. Vi fick ett tips av en familj vi mötte att ha något godis med som bränsle på tillbakavägen till kidsen. Bra tips!

En dag att minnas på många härliga sätt!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer