Nyårsmeny & överbliven skinka! 

Vad gör man med överbliven julskinka när man känner sig klar med julmaten?
I helgen gjorde vi en oväntat god kompromiss; det blev julskinka, hasselbackspotatis, kall cremefraichesås, kokt broccoli och lite andra grönsaker. Vi var lite skeptiska, men vi tittade upp från våra tallrikar och konstaterade att det var verkligen gott!

Igår blev det en gratäng! Potatis och lök i botten, på med skinka, sedan morötter och potatis. Lite salt och grädde över, in i ugnen på 200 grader i drygt en timma - klart!

Om skinkan räcker kan det nog bli någon typ av pastasås också. Finns en del recept på nätet har jag sett.


Nu har jag börjat tänka nyårsafton! Vad ska du äta? Jag funderar på följande meny:

Förrätt:

Krämig kräftsoppa serverad i skål på bräda, ihop med heta räkor i liten stekpanna och bröd.

Huvudrätt:

En klassiker, potatis- & rotfruktsgratäng, grillad oxfilé, några goda grönsaker och en smaskig sås.

Dessert:

Marshmallow-kladdkaka och gino över elden med glass eller vaniljgrädde till.

Tror vi har en plan vi kan avvika ifrån i alla fall!

Receptet på marshmallows-kladdkaka (som jag inte har provat), hittar du här:

https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/5VyzzO/marshmallow-kladdkaka-med-extra-allt

Bild från aftonbladet.se

Letade efter en bild från nyåret ifjol, men hittade ingen bra. Men för två år sedan, då såg det ut då här hos oss! Vår lilla familj och mina kära kollegor & friends!

Vardag idag igen - men jag är ledig fram till den 11 januari. Ska bli riktigt härligt!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

matgladjemedjessica
matgladjemedjessica,

Det är alldeles perfekt med skinkan efter jul, vi slänger alltid i den tillsammans med potatis i en gratäng. Älskar att vara matsmart!

nouw.com/matgladjemedjessica
bysborn
bysborn,

Matsmart är grejen! Håller helt med.

Och gott är det! ✨

nouw.com/bysborn