Nyårsdrinkar med guld, sorbet, bubbel!

Champange eller bubbel är ju given dryck på nyårsafton! Det finns också goda och festliga drinkar som passar när året lider mot sitt slut.

Jag gillar drinkar som man lätt gör både med och utan alkohol, både för chaufförer (inte i år då, de flesta lär väl vara hemma) och för kidsen. A vill gärna ha något festligt i handen när vi andra har det såklart.

Pina Colada! Recept och bild från Tasteline:
https://www.tasteline.com/recept/drink-pina-colada

Lumumba kan vara ett alternativ till nyårsdrink i år om man vistas ute i naturen och vill ha något värmande. Passar att ha på värmning över eld. Den är också lätt att göra barnvänlig.
Recept och bild från receptfavoriter.se:
https://receptfavoriter.se/recept/lumumba

Bild från receptfavoriter.se

Något som en vän till mig hade som mellanrätt på sitt bröllop är sorbet med mousserande vin! Det serverades in separarerat. Jag och mamma skrev en sång med instruktioner vad som skulle göras, som alla sjöng. Sen var alla klara samtidigt och kunde börja äta och dricka. Rolig idé tycker jag! Funkar även på nyår.

Här är ett recept om man vill göra sorbet själv. Annars går det ju alldeles utmärkt med någon god, färdigköpt sorbet.

https://folkofolk.se/hallonsorbet-i-bubbel

Bild från folkofolk.se

Något som jag inte gjort, men som jag tycker ser kul ut är guldbeströdda drinkar! Det man behöver är ett ätbart guldpulver. Typ det på bilden nedan, finns även som bronspulver om man föredrar det.

Jag har beställt hem guldpulver, så nu får vi prova om det bara finns.

Här är en bild från elle.se på hur man kan göra. Vill man ha alkoholfritt är det ju alltid gott med en fin cider i glasen.

Nu ska jag bestämma vad vi ska göra för festligt här.
Önskar dig ett fint nyår så småningom!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,
bysborn
bysborn,

Det finns ju så mycket roligt att göra! 🤗

nouw.com/bysborn