Ny täckkappa och vardagsfunderingar!

Det är så märkligt.
Nästan precis vid den här tiden varje månad behöver ALLT hemarbete göras samtidigt hos oss. Jag förstår inte hur det går till!? Det behöver dammas, dammsugas, torkas golv, tvättas, strykas, betalas räkningar, storhandlas, städas badrum, bädda rent, lagas mat, bakas och framför allt behöver det PLOCKAS! (... å varje gång undrar jag hur jag kunde gå med på att Daniel sa upp städhjälpen vi hade...🙈). Under övriga månaden flyter liksom allt i och ur vartannat. Men just när man börjar se slutet på månaden, då behöver allt göras på en gång! Nu blev det dessutom akut att slänga ut gran, ta bort julsaker och hänga gardiner. Vi missade den där Knutsdagen... Därutöver har vi en 9-årsdag som springer emot oss i ett rasande tempo. Jag ska ta kvällen till att slå in paket bland annat.

Daniel började jobba efter lunch idag och drog ett varv med dammtrasan och dammsugaren och slängde ut granen innan han åkte till jobbet. Jag har kört möten och hemskolning. I eftermiddags började jag torka golv och plocka saker till rätt ställe i huset. Jag skulle säga att vi är en rätt så ordningsam familj. Ändå blir det en del att ta hand om. Ja, just nu är pussel en favoritsysselsättning, så det har vi både på ena matbordet och ön i köket. Jag längtar till att någon mer ”lätt-att-plocka-bort-aktivitet” ska bli populär. Sen brukar jag tänka att jag njuter av detta så länge. Ibland får man öva sig att tänka tvärtom mot första tanken som dyker upp i huvudet.

Alicia smygfotade mig i farstun när jag försökte kryssa mellan alla saker. Jag skulle iväg och hämta mat i Willysboxarna vid lunch.

Jag hade på mig något jag aldrig har ägt tidigare. En täckkappa! Har varit väldigt tveksam till detta plagg då jag tycker att det finns många andra plagg att använda utomhus, som är bra mycket snyggare. Sen har vi ju varit ute väldigt mycket (nyårsmålet) och täckkapporna ser ju onekligen sköna ut! Köpte en oversize-modell och idag var det premiär.

Grymt skön! När jag förstod att hon både filmat och fotat när jag gick där och muttrade om alla saker, sa jag att du får ta ett ”riktigt” foto också...

Jag skrev om vår gran förut. I år har vi haft en gran som har barrat minimalt. Vi förstår knappt hur det har gått till. Sedan någon vecka har den ”stelnat”. Så Daniel fick inte ens ut den genom dörren... Han fick klippa ner den lite.

En sådan gran kan vi tänka oss varje år.
Nu ska jag fixa mat och plocka vidare.

Ha en skön kväll!

#bestofnouw

#nouw30daychallenge

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer