Nordens ark!


Idag har vi varit på Nordens Ark i Hunnebostrand! Vilket ställe! De arbetar både lokalt och globalt med att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald. Jag imponerad av det arbete de gör, som vi har fått se en liten skymt av idag. Så här ser parken ut, innan man kommer till entrén!

Utanför entrén mötte oss de här gässen med ett ramaskri! Jag förstår att de användes som ”vakthundar” förr i tiden för att varna om det kom besökare till gården. Jisses, de bräcker vilken hund som helst! Skratt...

Vi hade kollat in Nordens Arks hemsida innan besöket och läst på om vilka djur som finns där. A blev överförtjust i de röda pandorna. De var bland de första djur vi kom till. Här kommer också bilder på vildhundar, vildhästar och en ormhalssköldpadda.

Ormsköldpaddan syns om man zoomar lite.

Vi kollade också in djurlivet i våtmarken, testade spagathopp från stubbar i skogen och svarade på kluriga frågor längs vägen.

Det var otroligt lite folk i parken. Vi såg några när vi kom. När vi pratade med Daniel i telefon frågade han just om det var nåt folk. Jag och A tittade på varandra och konstaterade att ja, just det! Vi har nog inte sett någon enda person på 1-1,5 timma. Då kom tre anställda i parken och körde förbi i en typ golf/arbetsbil. Sen såg vi en familj och ett par till på avstånd på hela tiden. Perfekt aktivitet för oss!

Vi var nära renarna, det är stängslet som avbildas på fotot.

Järven var en av besökets höjdpunkter!

Vi hade också turen att komma precis när det var matning av den här uttern!

Usch, jag kommer rysa varje gång jag ser just de här bilderna med tanke på vad uttrar äter...

Det är många väldigt fina miljöer i parken.

Vi hade turen att få se ett lodjur lite på avstånd...

... och resans stora höjdpunkt kom något närmare. Ett möte med en amurtiger, med bara en glasskiva emellan! Det mötet kommer A minnas i resten av sitt liv. Det var SÅ häftigt!! Den är bra stor i verkligheten.

Vi gick hand i hand nerför en backe och jag skulle säga att nu får vi se om vi kan få se en amurtiger... men jag han aldrig färdigt hela meningen förrän vi ”mötte” tigern. Vi tvärvände och gick sen ”bredvid” tigern ett antal meter - 10-20 meter uppskattningsvis! Coolt, tyckte vi!

Vi avslutade besöket med lite lek precis utanför entrén!

Det var några riktigt, riktigt härliga timmar! Vi var supernöjda med besöket. På alla sätt!

Vad vi gjorde på vägen till Nordens Ark, berättar jag mer om i helgen.
Ha en härlig fredag kära du!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer