Naturum - Läckö!

Daniel har haft ledig fredag och efter lunch drog vi till Kållandsö (som ligger i Vänern), Läckö och närmare bestämt till Naturum. En fantastisk byggnad som självaste Kronprinsessan invigde om jag minns rätt... Jag brukar ju tycka att det mesta vi åker på är väldigt bra. Jag har fått intrycket att Naturum är väldigt proffsiga, men just idag hade de inte en av sina bästa dagar. Jag ringde tidigare i veckan för att försäkra mig om olika saker. Mannen som var där idag lät till och med tveksam över att det var ett Visitor Center där, vilket är självklart i marknadsföringen och på skylten utanför dörren. Jag fick inte svar på mina frågor och dessutom är man ju bortskämd med att man får reda på det man behöver, som man inte ens vet om att man behöver fråga. Nåväl, jag nöjer mig där.
Som skrivet, det är ett häftigt hus!

Efter en del googlande, letande och läsande på skyltar blev det ett bra besök i naturen. Vi gick en tipspromenad (även fast det digitala och inte heller det gamla hederliga sättet fungerade och man tydligen inte lämnade in resultatet och inte fick reda på rätt svar någonstans). Något som fungerade bättre och som var väldigt roligt var dels en interaktiv aktivitet som heter ”Superkraftspelet” och skyltar som beskrev ett av FN:s globala mål vad gäller biologisk mångfald (passar ju mig som har jobbat med ekologiska livsmedel tidigare i mitt liv). Det var inte helt enkelt att förstå åt vilket håll man skulle gå när tipspromenaden gick åt ena hållet och skyltarna åt andra hållet. Men vi gick en bra bit ut på Ropareudden och det blev en ljuvlig promenad. Jag låter bilderna tala för sig själva. Det är Läckö slott som syns i bakgrunden på en del av bilderna.

Som jag älskar detta barn!

Jag blev extra varm i hjärtat när A sa:
- Mamma och pappa! Kan vi bara stanna här, sätta oss ner och njuta av allt det fina?
Såklart vi kunde.

I Superkraftsspelet lärde vi oss bland annat det här:

I spelet fick man svara på ett antal frågor och det gick ut på att man i slutet av spelet fick veta vilket djur man är mest lik.

Det fanns också ett antal stationer där man kunde utföra eller jämföra något.

Det hann mörkna innan vi kom in till Lidköping och fick idka planerad byteshandel med Sofia och Filippa (Clara var ute på lite annat). Dessutom kollade vi in Sofias renovering som har blivit fullkomligt magisk! Hon tog ett himla roligt foto när vi kollade in nya badrummet på ett extremt Corona-säkrat sätt... såååå år 2020-2021!! Badrummet var en dröm, så fint!

Vi hörs senare i helgen!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer