Mer adventsmys & jag får väl erkänna då..

Har ”gjort en planka till”. Med lite nytt och lite gammalt - och en del mossa!

Imorse fick ljusen brinna för första gången! Amaryllisen har fått lite ”slagsida”, jag får stötta upp den lite tror jag bestämt...

Det är för övrigt inte bara amaryllisen som har fått ”slagsida” här hos oss. Även jag har fått min beskärda del. Ni som följt mig sedan i somras vet att jag var lite sjuk, såg rejält dubbelt och så där. Jag tänkte först skriva ett långt inlägg om hur det har varit, sedan tänkte jag inte skriva alls (jag tycker inte om att prata och skriva om något så tråkigt). Och nu tänker jag skriva kort, jag tänker att bloggen blir mer ”ärlig” då. Kan jag hjälpa någon därute som kvinnan som delade sin story i sociala media hjälpte mig, är det värt allt.

Jag har under ett antal är haft neurologiska symtom, sen har kristallsjuka, feber i två och ett halvt år, sår i munnen, mer synproblem och en hel del annat tillkommit. Min styrka är min mentala hållning.

Till slut fick jag problem med magen och när man måste tillbringa tid i badrummet i tid och otid och även ägna sig åt kräkningar blir det till slut för mycket. Jag läste på. Och läste på. 80% av immunförsvaret sitter i magen enligt studier. När tarmen blir skadad av modern kost, läcker den. För att få bukt med det kan man läka tarmen med autoimmun kost (strängare än Paleokost och antiinflammatorisk kost).

En fredag i augusti blev jag väldigt sjuk, tyvärr var vi dessutom ute och åkte bil och var 1-1,5 timma hemifrån. Jag kräktes i bilen, vid träd och jag minns inte speciellt mycket av de här timmarna. Den kvällen sa jag till Daniel att det här! Det vill jag ALDRIG vara med om igen. Hemska magsmärtor på tre sätt och en del annat.

När man har haft problem med magen börjar man med vitt bröd - det är sedan gammalt. Jag stoppade in första lilla brödsmulan, för att direkt spotta ut den igen. Där och då bestämde jag mig för att lägga om kosten till AIP, autoimmun kost. Jag hade verkligen ingenting att förlora. Jag åt - på vinst och förlust - avokado och räkor den där kvällen. Sen hade jag inga som helst problem med magen på en och en halv månad, eller drygt det (när man börjar lägga på livsmedel efter livsmedel får man bakslag när man äter något kroppen inte tål). Febern försvann och jag har haft några förhöjningar av temperaturen vid några få tillfällen jämfört med hur det var innan. Detta skulle kunna vara en slump, det får framtiden utvisa. Såret och inflammationerna i munnen försvann. Jag har svårt att se att allt detta skulle vara en slump. Vad jag är helt säker på är att jag aldrig direkt efter en vanlig magsjuka har kunnat äta räkor och avocado i alla fall...

Det har alltså gått bra i över tre månader. Nu har jag lagt till så många livsmedel att jag antagligen får korsreaktioner. Alltså att man kan äta ett livsmedel vid ett tillfälle och allt är frid och fröjd. För att sedan äta samma livsmedel ihop med något annat vid ett annat tillfälle och det går helt över styr.
Så i veckan som gick hade jag en natt som var ganska besvärlig i två-tre timmar. Sedan blev första advent något helt annat än tänkt. Jag var lite dålig på förmiddagen, men satt i soffan, kollade i telefonen och så. Sen small det vid lunchtid. Samma hemska smärtor som den där dagen i Uddevalla.

Men jag är något på spåren tror jag, det kan vara jäst, möjligen ihop med något annat. Jag är inte riktigt beredd att testa än. Men det kommer!

Hur blev jag inspirerad då!? Jo, en vän på Facebook delade ett inlägg om en kvinna som efter många år hade fått diagnosen MS. Hon gick på darrande ben ut från sjukhuset den dagen hon varit där och tackat nej till behandling. Hon ställde om till AIP-kost. Den korta versionen är att när hon skrev texten ett år senare var hon symptomfri.

Det är garanterat inte lösningen för allt och alla, men kan vara värt ett försök!

Nu ska jag ta natt här! Tack för att du läste, berätta gärna för någon som kan ha nytta av det.

/Lottie

#bestofnouw


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

JennyAnn
JennyAnn,
bysborn
bysborn,

Tack! 🙏🏼

nouw.com/bysborn