Matsedel med receptinspo & lite jobb!

När man är hemma mer än vanligt kan i alla fall jag få idétorka på vad vi ska ha till mat. Jag passade på att googla nya recept. Vår matsedel de närmaste dagarna ser ut så här.

Ikväll åt vi: köttfärsbiffar, kokt färskpotatis, grädddås, broccoli, vaxbönor, lingonsylt eller gelé.

Torsdag lunch: krämig kycklingpasta med soltorkad tomat och sallad.

Torsdag middag: lax- & squashpaj med sallad.

Fredag lunch: grillade fiskpaket på torsk och lax med morot, körsbärstomater, purjo och champinjoner som serveras med dill och citronklyftor.

Fredag middag: Wokad kyckling, broccoli, morötter och rödlök med glasnudlar, sesam och lime.

Lördag lunch: stekt torsk med sötsyrlig dillsås, färskpotatis- och rädissallad, tomat och gurka.

Här är kvällens köttfärsbiffar. Jag har gjort ett eget recept som föll i god jord. A provsmakade en biff och mmmmm:ade, sen sa hon:

- Jag förstår inte hur du gör, mamma!

Enkelt; 500 g fläsk- & nötfärs, 1 gul lök, 1 ägg, 1/2 dl grädde, 3/4 msk potatismjöl, 1 tsk salt, 1 krm vitpeppar. Blanda ner allt i en bunke och tryck ut biffar i stekpanna.

Jag tänker inspireras av nedanstående recept till de andra rätterna. Vi har aldrig ätit dem, så jag ger inte någon smakgaranti!

https://www.mathem.se/recept/kramig-kycklingpasta-med-soltorkad-tomat


https://www.coop.se/recept/grilla-fisk-i-foliepaket


https://www.mat.se/recept/wokad-kyckling-med-nudlar


https://www.koket.se/stekt-torsk-med-sotsyrlig-dillsas-och-farskpotatis

Att vi prioriterar mat här är ingenting nytt. Jag har jobbat med mat under ganska många år med inriktning på ekologiskt. Så ja - jag är lite petnoga med att vi äter mat med kvalitet.

Ikväll har vi varit uppe vid Villan som vi säger om det hus jag berättade om att Peter, Anna-Lena och jag köpte i vårt företag i höstas. Först tog jag och A en promenad- och cykeltur dit upp (läs; jag promenerade, A cyklade). Sen var Daniel med. Vi trimmade, krattade, sopade och drog lite ogräs.

Våran fina Anna-Lena kom och skulle ha avslutning på sin kör med korvgrillning i trädgården. Vi hann precis sätta oss i bilen när de första kom... vi var inte helt representativa om jag säger så. Vi var smutsiga på ren svenska, skratt...

Vi hörs snart igen!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer